Article_Top_970x250

UEFA KONTROLIRA: Danas stižu na Koševo

Standardi

UEFA KONTROLIRA: Danas stižu na Koševo

ožu 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predstavnici Europske nogometne organizacije (UEFA) danas će obići stadion 'Asim Ferhatović Hase' povodom najavljene kontrole o ispunjavanju kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.

Osim najavljenih izaslanstava UEFA-e također će biti prisutni predstavnici Općine Centar, Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju" i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Općine će prezentirati konkretne korake na modernizaciji stadiona na Koševu, koje je poduzela ova lokalna zajednica u siradnji s Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, za šta su zajedno izdvojili iznos od milijun konvertibilnih maraka. 

U okviru sastanka na stadionu na Koševu načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovor s odabranim izvođačem radova koji će biti zadužen za pojačanje rasvjete na reflektorima na stadionu 'Asim Ferhatović Hase', što je jedan od uvjeta za odigravanje međunarodnih utakmica koje su propisale FIFA i UEFA, priopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250