Article_Top_970x250

Udruga ,,Hercegovački plodovi Mediterana“ organizira već dvanaesti put istoimeni sajam

okupljs preko 120 izlagača

Udruga ,,Hercegovački plodovi Mediterana“ organizira već dvanaesti put istoimeni sajam

lis 01, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Ona daje poticaj i pokretačku snagu lokalnim proizvođačima i onima iz šire regije pa će ovaj put okupiti preko 120 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Bugarske, Makedonije, Italije i Slovenije. Kao što sam naziv kaže cilj je da se izloži što više kvalitetnih, domaćih proizvoda koji su karakteristika ovoga područja, Hercegovine i utjecaja Mediterana.

Lokacija održavanja sajma je ista kao i prethodnih godina, u prostorijama školske sportske dvorane Stolac .

Otvaranje sajma je planirano u petak, 4.10. u 11.00 sati a posjetitelji će moći obići sve štandove odmah nakon toga, oko 12.00 sati. Drugi dan sajma, subota 5.10. sve aktivnosti su organizirane također na istoj lokaciji sa početkom u 9.00 sati.
     

Organizator je zajedno s drugim organizacijama, stvorio pretpostavku kako bi u ovom dijelu Hercegovine mogla zaživjeti simbioza naših poljoprivrednika i turističkih organizacija kroz agroturizam. Budući da djeluju u suradnji sa stručnim turističkim ustanovama, a sve s ciljem ostvarenja kvalitetnog profita za uložen rad i bolji život sa zadovoljstvom najavljuju konferenciju „Uloga mediteranskih kultura u razvoju turizma Hercegovine“.

Konferenciju će otvoriti dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta dr.sc. Ivan Ostojić i ravnateljica JU Radimlja mr. sc. Maja Lopin.

Organizatori sajma pozivaju sve zainteresirane za stručni razgled grada Stoca kako bi se svi što više upoznali s njegovim povijesnim, prirodnim i kulturnim bogatstvom. Nakon obilaska grada, slijedi posjet vinariji Daorson gdje će učenici Srednje škole Stolac, smjer Ugostiteljstvo i turizam, pod vodstvom prof. Andree Perić pripremiti i prezentirati jela vezana za temu mediteranskih kultura. 

Dobrodošli u Stolac 4. i 5. listopada 2019. na dvanaestu sajamsku manifestaciju „Hercegovački plodovi Mediterana“! 

Dnevnik.ba