Article_Top_970x250

Udruga bh. Hrvata "Prsten BiH" slavi prvi rođendan

u mostaru

Udruga bh. Hrvata "Prsten BiH" slavi prvi rođendan

stu 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Svečanom akademijom sljedećeg tjedna u Mostaru prvu obljetnicu djelovanja obilježit će Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten BiH".

Svečana akademija održat će se u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u 13 sati, pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Udruga bh. Hrvata "Prsten" vodeća je nepolitička i neprofitna udruga za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata podrijetlom iz BiH u Republici Hrvatskoj.

Udruga je osnovana 9. listopada 2005., trenutačno ima oko 3500 fizičkih i 200 pravnih osoba registriranih kao članice Udruge.

U proteklih je četrnaest godina Udruga "Prsten" imala jasan stav o budućnosti hrvatskog naroda u BiH i aktivno sudjelovala, u okviru svojih mogućnosti, u poboljšanju njegova položaja, a 13. lipnja 2018. godine inicirala je osnivanje ogranka te udruge u Bosni i Hercegovini.

Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten BiH" nepolitička je i neprofitna udruga u Bosni i Hercegovini za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i njegova prosperiteta, priopćeno je iz te udruge.

Dnevnik.ba