Article_Top_970x250

Učitelj spasio učeniku život pa odmah potom dobio infarkt

banja luka

Učitelj spasio učeniku život pa odmah potom dobio infarkt

ožu 03, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Srpska.info

Sve se dogodilo tijekom trajanja školskog sata.

Učitelj Vladimir Šljivar u banjalučkoj Osnovnoj školi Georgi Stojkov Rakovski brzom reakcijom spasio je život učeniku s poteškoćama u razvoju, ali je nakon svega jedva izvukao živu glavu jer je doživio infarkt.

Sve se dogodilo tijekom trajanja školskog sata, kada je ispred učionice pozlilo učeniku s poteškoćama u razvoju.

"Bila je redovna nastava i asistentica je izvela dječaka iz učionice jer je morao na odmor. Nekoliko trenutaka kasnije utrčala je u učionicu i rekla mi da se učenik guši", ispričao je učitelj za Srpskainfo.

U sljedećih nekoliko sekundi Šljivar je istrčao iz učionice i pružio pomoć dječaku.

Šljivar je podsjetio da mu situacija s napadom epilepsije nije bila čudna, jer se i ranije susretao s njom. Pribrani učitelj je točno znao što da radi u kritičnim trenucima, što je pomoglo učeniku čiji je život bio ugrožen.

"Dječak je dobio epileptični napad i bilo je vrlo bitno izvući jezik kako se ne bi ugušio, što sam i učinio i oživio ga. Međutim, od tog trenutka se više ne sjećam ničega, jer mi je pozlilo", dodao je Šljivar.

Nakon što je spasio život svom učeniku, Šljivar je doživio srčani udar.

Koliko je ozbiljna situacija bila, govori podatak da su dežurni liječnici Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banja Luka morali reanimirati Šljivara u školi kako bi ga vratili u život.

Na sreću svih, uspjeli su u tome.

Srpskainfo doznaje da su sretne okolnosti bile što je Hitna pomoć pozvana kada je pozlilo dječaku, pa su već bili na putu kada se pogoršalo stanje i učitelju Šljivaru.

Sve se to događalo pred drugim nastavnicima u školi dok su učenici bili izvedeni iz učionice.

"Kada je učitelj spasio život učeniku, doživio je infarkt i srušio se. Srećom, Hitna pomoć je već bila obaviještena zbog slučaja s dječakom i epileptičnim napadom, pa su došli u rekordno brzom roku", ispričao je sugovornik portala Srpskainfo.

Prema posljednjim informacijama, Šljivar je dobrog zdravstvenog stanja, ali će još nekoliko dana ostati u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nakon što su ga liječnici i medicinski tehničari Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banja Luka u pravom smislu riječi vratili u život, Šljivar kroz šalu komentira da mu je ovo peti „novi“ život.

"Tijekom rata u dva navrata bio sam ranjavan i tada su me liječnici također spašavali. Mislio sam u nekoliko navrata da je kraj, ali onaj gore očigledno ne misli tako", dodao je hrabri učitelj.

Dnevnik.ba