Article_Top_970x250

Učinimo sve da mlada Sarah Tutnjević iz Fojnice ponovno ozdravi

apel

Učinimo sve da mlada Sarah Tutnjević iz Fojnice ponovno ozdravi

lis 10, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Mlada Sarah Tutnjević iz Fojnice, od ranog djetinjstva ima značajne zdravstvene probleme. Liječila se u bolnicama u Bosni i Hercegovini, ali i u Novome Sadu. Ipak, Sarah je došla do stupnja gdje je neophodno izvesti hitnu operaciju kičme.

Nažalost, ova operacija je izuzetno komplicirana i ne radi se u Bosni i Hercegovini i potrebno je izmještanje Sarah u Republiku Tursku gdje se ova operacija radi sa izuzetnom uspješnošću, piše Mahalla.ba.

Ova operacija je veoma skupa (oko 75.000 KM) i Sarina obitelj nije u mogućnosti samostalno financirati odlazak u Tursku i operaciju.

Treba kazati, kako je Sarah super odlikaš, vrijedna učenica, divna prijateljica i mezimica njenih profesora i profesorica.

Stoga su Sarini prijatelji organizirali prodaju kolačića na štandovima po fojničkoj čaršiji od čega sav novac ide za njeno liječenje. Prodaja kolačića će biti upriličena sutra, srijeda od 9:30h do 12:30h.

Također, fojnički KK STAR organizira humanitarnu utakmicu gdje će cijena karte biti 5 KM i gdje će novac od ulaznica biti uplaćen za Sarino liječenje.

Svi oni koji su u mogućnosti i žele pomoći da se Sarah izliječi, mogu uplatiti novac u Uni Credit banku na brojeve računa:

Prvi broj: 40297356000

Drugi broj: 3382402918019039

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250