Article_Top_970x250

U Zenici Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje

zenica

U Zenici Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje

lis 12, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tradicionalni, sedmi Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva "OPEN-s 2017 Zenica", počinje danas i trajati će četiri dana.

Organizator sajma, Udruga organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona, najavili su uz predstavljanje čak 250 izlagača čitav niz sajamskih događanja, prenosi Fena.

Ove godine glavna  tema sajma je proizvodnja i važnost mlijeka i mliječnih proizvoda za gospodarstvo Bosne i Hercegovine, koja će biti pokrenuta današnjim okruglim stolom o temi "Mljekarstvo u životu“. 

U organizaciji ovogodišnjeg sajma sudjeluju Udruženje poljoprivrednika Federacija BiH, kompanije AS Group, Vispak, Klas, Zenička industrija mlijeka ZIM, a generalni sponzori sajma su Ministarstvo poljoprivred, šumarstvo i vodno gospodarstvo i Grad Zenica.

Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnih kreacija  "OPEN-s 2017 Zenica" bit će svečano otvoren uz bogat kulturno-zabavni program sa više od 200 sudionika, a za sve posjetitetelje ulaz na sajam je besplatan.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250