Article_Top_970x250

U Travniku sutra 'Olympic day 2018'

natjecanje

U Travniku sutra 'Olympic day 2018'

svibnja 28, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Poruka djeci je da se uključe u rad lokalnih sportskih klubova i da se počnu baviti sportom jer jedino na taj način možemo zajednicu održati zdravom, kako fizički, tako i psihički - istaknuo je Fazlagić.

Sportska manifestacija "Olypmic day" okupit će sutra u Travniku više od 450 učenika osnovnih škola, koji će se okušati u nekoliko sportskih disciplina, dok će ih svojim prisustvom podržati deset eminentnih bh. sportaša i olimpijaca.

- Olympic day je dan kada se slavi olimpizam i vrijednosti kao što su prijateljstvo, poštovanje i izvrsnost. U Travniku će sutra boraviti deset eminentnih bh. sportaša, od kojih su neki i trostruki sudionici olimpijskih igara, tako da će olimpijski duh prožimati svaku poru Travnika - kazao je novinarima generalni tajnik Olimpijskog komiteta (OK) BiH Said Fazlagić, prenosi Fena.

Fokus ove manifestacije je na sudjelovanju učenika od četvrtog do šestog razreda osnovnih škola, s ciljem promocije olimpijskih sportova i zdravog načina življenja.

- Poruka djeci je da se uključe u rad lokalnih sportskih klubova i da se počnu baviti sportom jer jedino na taj način možemo zajednicu održati zdravom, kako fizički, tako i psihički - istaknuo je Fazlagić.

Djeca će imati priliku okušati se u nogometu, rukometu, košarci, odbojci, streljaštvu, atletici, streličarstvu, stolnom tenisu, judu i karateu.

Manifestaciju organiziraju Edukacijski fakultet u Travniku i Olimpijski komitet BiH, uz potporu travničkih sportskih klubova, Sportskog saveza SBŽ-a, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ-a, Centra za Edukaciju mladih, te osnovnih škola.

Olympic day bit će održan na sportskim terenima vojarne Oružanih snaga BiH, a početak programa planiran je u 12 sati.

Nakon završetka, sudionici će dobiti certifikat koji je priznat od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250