Article_Top_970x250

U Tomislavgradu prikazan dokumentarni film 'Štafeta smrti'

U GRADSKOJ KINO DVORANI

U Tomislavgradu prikazan dokumentarni film 'Štafeta smrti'

svibnja 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

U organizaciji tomislavgradskih braniteljskih udruga iz Domovinskoga rata i Općine Tomislavgrad, u petak je u Gradskoj kino dvorani u Tomislavgradu prikazan dokumentarni film „Štafeta smrti“.

Film, čiji je smisao podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, izišao je u produkciji Laudato TV i govori o događajima iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca, u minskom polju nedaleko od Marinaca kod Vukovara, od 10. do 22. studenoga 1991. godine.

Glavni pripovjedači događaja su Ivica Jurčan i Đuro Kovačević, jedina dvojica preživjelih od jedanaest hrvatskih branitelja koji su te nedjelje kroz okupirane Bogdanovce krenuli s civilima u proboj.

Na promociji filma u Tomislavgradu nazočili su Damir Radnić, vukovarski branitelj i tadašnji zapovjednik HOS-a, sad pukovnik HV-a u mirovini, kao i Ivica Jurčan.

Po njihovim riječima, u samom filmu prikazani su autentični događaji u kojima su glavni glumci djeca aktera filma i drugih branitelja iz Bogdanovaca.

Završetkom promocije, gosti iz Vukovara su hrvatskim braniteljima poslali poruku da se istinom i perom u ruci bore protiv zaborava o Domovinskom ratu te da ne dozvole drugima da lažima ispisuju njihovu povijest.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250