StoryEditor

U srijedu počinje 21. Mediteran Film Festival

Piše D  /  18.08.2020., 11:08h

Iako je ovogodišnji MFF stjecajem okolnosti lišen festivalskog druženja i čarolije, organizatori su se pobrinuli da virtualni posjetitelji ipak ne budu zakinuti za kvalitetan filmski sadržaj.

U službenom programu natječe se dvadeset dokumentarnih filmova - deset dugometražnih i deset kratkih dokumentaraca. Sjajna filmska ostvarenja izabrao je selektor festivala Zdravko Mustać. Dok su mnoga od njih već pobrala nagrade na velikim filmskim festivalima, neki će na MFF-u imati svjetsku premijeru, najavljeno je iz Mediteran Film Festivala.

Uz filmove iz konkurencije, virtualnim posjetiteljima bit će na raspolaganju i filmovi iz programa ‘U fokusu‘, ali i remek djela bh. kinematografije koja će biti prikazana u off programu ‘Filmski centar Sarajevo‘.

Svoju digitalnu premijeru, u srijedu 19. kolovoza, tijekom otvaranja virtualnog festivala imat će i filmovi nastali u prošlogodišnjoj festivalskoj radionici MFF School - ‘Dvica‘ i dokumentarni film ‘Usput‘. Četiri festivalska dana bit će i prilika za filmove iznenađenja koje će MFF pokloniti svojoj publici.

Svi filmovi će biti prikazani putem digitalne platforme na službenoj festivalskoj stranici www.mff.ba, gdje se mogu pronaći i detaljne upute oko registracije za besplatno gledanje, priopćeno je iz MFF-a.

Dnevnik.ba

20. rujan 2021 00:43