Article_Top_970x250

U Središnjoj Bosni novo nogometno natjecanje za mlađe uzraste

omladinska liga

U Središnjoj Bosni novo nogometno natjecanje za mlađe uzraste

lis 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Facebook

Središnja Bosna od ove godine ima novo natjecanje za omladinske kategorije godišta 2009./2010. te 2011. i mlađih.

Novo natjecanje portalu Dnevnik.ba predstavio je jedan od trenera Ante Petrović.

"U našem gradu Busovači dogodila se jedna lijepa sportska priča, otvaranje Lige za omladinske selekcije 2009/10 te 2011 i mlađi. Liga se odigrava svakog vikenda kada svaka ekipa mora odigrati jednu utakmicu. U ligi sudjeluje 9 ekipa. Za dječake 2009/10 dimenzije terena iznose 50x40 na principu 7+1 igrača, a za 2011 i mlađe 30x40 na principu 6+1 igrača.

Liga se sastoji od 18 kola koja su podijeljena u dvije polusezone, jesenska i proljetna po 9 utakmica. Prvaci lige osvajaju pehar i medalje, dok drugoplasirani i trećeplasirani medalje. Također se proglašva najbolji strijelac lige, najbolji igrač i najbolji goman. Svako kolo najboljem pojedincu poklanjamo loptu u suradnji s našim generalnim sponzorom GMS. Također, na kraju lige proglašavamo najbolje pojedince: strijelca i golmana. Članovi lige iz Kiseljaka, Fojnice, Kreševa, Busovače, Viteza. Kao trener ponosan sam sto okupljamo toliki broj djece na jednom mjestu, a i roditelja.

U tijeku je 5. kolo i na samom vrhu tabeli je NK Rijeka Kolibriči u obje selekcije.

Ovim putem zahvalio bih se Sandru Ćosiću i Croatia osiguranju na pomoći kao i svim trenerima, roditeljima koji podrzavaju nasu ligu i koji su svaki vikend našim trenerima i bodre svoju djecu.
Naš kolektiv je okupio približno 200 djece, a pozitivna je podrška gotovo duplo više roditelja koji bodre svoju djecu. Nadam se da je ovo korak ka oživljavanju našeg grada te da ćemo nastaviti istim tempom. Ujedno pozivam sve vas da se pridružite svakog vikenda, podržite naše malce i uz to zamezite uz roštilj i piće. Sve ostale informacije vezane za ligu imate ja našoj facebook stranici, mladinska nogometna liga GMS sport"; zaključio je Petrović.

Dnevnik.ba

Tagovi: