Article_Top_970x250

U Sarajevu svečano otvoren Europski zimski festival mladih

eyof

U Sarajevu svečano otvoren Europski zimski festival mladih

velj 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: N1

Svečanom ceremonijom na stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo otvoren je Europski zimski festival mladih - EYOF.

Ovo je najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini još od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Ceremoniju su uz prigodan sadržaj upotpunile brojne poznate osobe iz sportskog života iz vremena ZOI 1984. godine, te mladi građani BiH koji su plesali i pjevali na središnjem podiju stadiona,prenosi N1.

Svečani program opisao je najskrivenije dijelove BiH, govorio o vrijednostima BiH, suštini prirodnog bogatstva, raznolikosti predjela i važnosti ljudi koji u BiH žive. Na defileu zemalja sudionica zastavu BiH je nosila alpska skijašica Esma Alić, dok je Olimpijski plamen zapalila bh. džudašica Larisa Cerić. Zakletvu je u ime sportaša položila Asja Klačar, predstavnica BiH u snowboradu, u ime trenera Nihada Bašić, a sudaca Slaviša Lučić.

EYOF je otvorenim proglasio Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH.

Sarajevo i Istočno Sarajevo od danas, pa do 16. veljače bit će domaćini Europskog zimskog olimpijskog festivala mladih (EYOF 2019).

Očekuje se da će na EYOF-u, za koji se mnogi u BiH nadaju da će vratiti olimpijski duh, nastupiti oko 1.500 sportaša iz 46 europski zemalja. Ukupan broj sudionika, zajedno sa sportašima, trenerima i ostalim članovima misija, iznosit će preko 2.000 ljudi.

Prvog dana EYOF-a na rasporedu su treninzi u brzom klizanju, hokeju na ledu, snowboardu, ski trčanju, biatlonu i alpskom skijanju. Od 10. veljače mladi sportaši iz gotovo cijele Europe kreću u borbu za odličja.

Naziv ceremonije je “We create together“ (Stvaramo zajedno), koji je odabran kao tekst glavnog glazbeno-plesnog performansa.

Dnevnik.ba

Tagovi: