Article_Top_970x250

U SAD-u pogubljen ubojica, izabrao je električnu stolicu

nakon 36 godina

U SAD-u pogubljen ubojica, izabrao je električnu stolicu

pro 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Tennessee Department of Correction

Osuđeni ubojica koji je proveo u zatvoru čekajući smrtnu kaznu više od 36 godina svoju je smrt dočekao u četvrtak na električnoj stolici u Tennesseeju, što je druga elektrokucija provedena u toj američkoj saveznoj državi u samo pet tjedana.

David Miller (61) proglašen je mrtvim u 19,25 sati po lokalnom vremenu (2,25 sata po srednjoeuropskom) u zatvoru maksimalne sigurnosti Riverbend u Nashvilleu.

Miller se od ožujka 1982. godine nalazio u zatvoru čekajući egzekuciju nakon što je osuđen na smrt zbog ubojstva 23-godišnje žene 1981 godine. Američki vrhovni sud odbio je ranije u četvrtak njegov posljednji zahtjev za pomilovanjem.

Smrt elektrokucijom umjesto smrtonosne injekcije

Samo pet tjedana ranije, 1. studenoga, u Tennesseeju je prvi put od 2007. egzekucijom na električnoj stolici izvršena smrtna presuda osuđenom dvostrukom ubojici Edmundu Zagorskom.

Kao posljednji obrok, Miller je odabrao pohanu piletinu, pire krumpir, kekse i kavu.

Prema sudskim spisima, odlučio se za smrt elektrokucijom jer je smatrao da će biti manje bolna od smrtonosne injekcije, preferirane metode u svim američkim saveznim državama u kojima postoji smrtna kazna.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250