Article_Top_970x250

U obitelji Kasalo kršteno osmo dijete

livno

U obitelji Kasalo kršteno osmo dijete

svibnja 07, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

U četvrtak, 6. svibnja, livanjski župnik i dekan fra Vinko Sičaja krstio je u župnoj crkvi Svih Svetih malenu Katarinu, osmo dijete Kazimira i Stanislave Kasalo.

U uvodnom nagovoru fra Vinko je izrazio radost što još jednog člana pridružuje Kristovoj Crkvi. „Ovo je dar Božji, ovako Bog odgovara na našu otvorenost“.

Čestitajući roditeljima župnik im je zahvalio za toliku otvorenost, pogotovo u današnje vrijeme u kojem su ljudi okruženi raznim strahovima i nastavio: „Vi ste primjer hrabrosti, vi svoj život temeljite na sigurnom temelju, vi vjerujete u Božju providnost, vi se ne bojite žrtve, truda ni napora, a sami znadete koliko radosti imate. Blagoslov vaše obitelji, blagoslov je za naš narod, Crkvu i cijeli svijet.“

Na koncu sakramenta krštenja fra Vinko je, uz malenu Katarinu, blagoslovio njenu majku, oca i kumu Janju Šeremet, te sve nazočne. Uz uspomenu za krštenje i svijeću, obitelj je na dar dobila i Ramski križ.

Malena Katarina s roditeljima živi u obiteljskoj kući u mjestu Suhača, župa Livno. Bog je roditeljima, Kazimiru i Stanislavi, osim Katarine podario još sedmero djece i to: Viktoriju, Anamariju, Mia-Saru, Vladu, Stipu, Jelenu i Luciju.

Inače, ova obitelj je najmnogobrojnija u župi Livno, jer s njima zajedno živi obitelj Kazimirova brata Tihomira koji sa suprugom Slavicom ima troje djece i to Kristijana, Ivana i Mariju, a s njima su i djed Miroslav i baka Kristina.

Dakle, obitelj sa 16 članova u jednom domaćinstvu, jer se Tihomirov sin Kristijan oženio i živi u svojoj kući. Ono što je čudno i zadivljuje, nitko iz ove obitelji nije zaposlen, bave se poljoprivredom i stočarstvom.

Težak je to kruh, ali uspijevaju još uvijek podmirivati sve svoje potrebe iako je sve teže, jer su prepušteni sami sebi. Ipak, rijetko ćete gdje susresti toliko razumijevanja, zajedništva, radosti i ljubavi kao u obitelji Kasalo.

Neka ih Bog blagoslovi i uzdrži u otvorenosti i dobroti!

Dnevnik.ba