Article_Top_970x250

U Novom Travniku smotra "Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje"

središnja bosna

U Novom Travniku smotra "Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje"

lis 13, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Županijska smotra "Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje", održava se danas u školi "Fra Marijan Šunjić" u Novom Travniku, a sudjeluju učenici 31 osnovne i srednje škole s područja Srednjobosanske županije (SBŽ), te članovi brojnih kulturno-umjetničkih društava.

Na štandovima se mogu pronaći kruh, kolači, te razne vrste peciva, a, kako su istaknuli sudionici, djeca su kroz ovu manifestaciju naučila više i o vrijednosti hrane, ali i tradiciji na ovom području, piše Fena.

Dane kruha otvorila je ministrica obrazovanja SBŽ-a Katica Čerkez koja je istaknula da ovakve manifestacije pokazuju koliko stanovnici središnje Bosne vole i cijene svoju tradiciju.

- Danas ste to pokazali i zahvalili majci Zemlji za sve darove koje nam daje. Hvala svima koji su od brašna napravili ova umjetnička djela i koji njeguju tradiciju, što je izuzetno važno za naš narod - poručila je Čerkez.

U poslijepodnevnim satima, bit će proglašeni pobjednici smotre "Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje", koji će sutra sudjelovati na natjecanju u Hrvatskoj.

Dnevnik.ba