Article_Top_970x250

U Ninu situacija kritična, u pomoć Zadru kreću karlovački vatrogasci

poplave

U Ninu situacija kritična, u pomoć Zadru kreću karlovački vatrogasci

ruj 11, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Grad Nin uputio je posebno priopćenje građanima u kojima ih poziva da ne izlaze iz svojih domova.

U Ninu je situacija iznimno teška. Ninska solana i muzej uništeni su. Pod vodom su i automobili radnika. Radnike solane i Cromarisa u Ninu evakuirao HGSS.

Reporterka N1 Katarina Brečić nalazi se u poplavljenom Ninu gdje je u tijeku evakuacija radnika Cromarisa i solane Nin zbog potopljenog mosta te javlja kako je jedna ženska osoba u kritičnom stanju, a na lice mjesta pozvana je i hitna pomoć.

Grad Nin uputio je posebno priopćenje građanima u kojima ih poziva da ne izlaze iz svojih domova, prenosi Slobodna Dalmacija.

'Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, molimo sve građane da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova te izbjegavaju korištenje prometa zbog vlastite sigurnosti. Sve službe su na terenu te rade sve što je u njihovoj moći da bi se stanje čim prije normaliziralo. Za sve poteškoće možete se obratiti kriznom stožeru u zgradu Doma kulture u Ninu (Trg hrvatskih branitelja 1, Nin) ili na tel. 023/265-542.

Obavještavamo građane da se sutra, 12. rujna 2017. godine, otkazuje nastava u OŠ Petar Zoranić te neće raditi niti dječji vrtić u Ninu.

Građanima koji žive na području stare jezgre Grada Nina (otok) preporuča se da ne piju vodu iz slavina te ih obavještavamo da mogu preuzeti pitku vodu u zgradi Gradske uprave u  Ninu (Višeslavov trg 1,  Nin).'

Karlovački vatrogasci kreću u pomoć poplavljenom Zadru

Župan Karlovačke županije Damir Jelić je u ponedjeljak županu Zadarske županije Božidaru Longinu ponudio pomoć u saniranju šteta i posljedica nevremena s bujičnim poplavama koje su zadesile Zadar i Zadarsku županiju, izvijestile su javnost županijske službe, a u Javnoj vatrogasnoj postrojbi kažu da u pomoć kreću u utorak rano ujutro.

U karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi Hina saznaje da se na intervenciju kreće sutra, u utorak, rano u jutro. U noćnim satima već traju pripreme za intervenciju i pripreme za transport što više crpki za ispumpavanje vode iz stambenih i poslovnih objekata i s prometnica, rekao je zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Robert Hranilović.

Također, prema odluci nadležnog ministarstva, zadarskoj je Bolnici na raspolaganju Opća bolnica Karlovac za prijem i zbrinjavanje njihovih pacijenata, kao i svih novih pacijenata koji gravitiraju zadarskoj Općoj bolnici, a dolaze sa prostora Like i dijelova bližih Karlovačkoj županiji.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250