Article_Top_970x250

U Mostaru se otvara kafe-restoran u kojem će raditi osobe s posebnim potrebama

HNŽ

U Mostaru se otvara kafe-restoran u kojem će raditi osobe s posebnim potrebama

ruj 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U sklopu Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru se u petak, 13. rujna, otvara kafe-restoran u kojem će zaposlenici i zaposlenice biti osobe s posebnim potrebama.

Doprinos ovom događaju, kako se navodi, dat će veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Nizozemske.

Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Nizozemske, kao članice Diplomatskog zimskog bazara koji već neko vrijeme podržava rad centra "Los Rosales", odlučile su korisnicima centra i njihovim sugrađanima prirediti interesantnu večer pa će tako na otvaranju restorana bend Britanskog veleposlanstva "Diplomatski instrument" održati svoj prvi koncert u Mostaru, a kolege iz Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske će se pobrinuti za pravi nizozemski desert – palačinke, najavili su organizatori, prenosi Fena.

Koncert počinje u 19 sati u centru "Los Rosales", a sav novac prikupljen od prodaje karata i nizozemskih palačinaka će biti doniran Centru s ciljem podrške njihovomu rada.

"Los Rosales" je centar za obrazovanje djece i mladih s posebnim potrebama (3-45 godina starosti) i trenutno ima 130 korisnika.

Centar radi na osposobljavanju, razvoju i rehabilitaciji djece i mladih sa specijalnim potrebama. Zahvaljujući velikoj podršci nizozemske humanitarne organizacije "Just Sophie", "Los Rosales" sada ima kafe-restoran s lijepom terasom, u kome rade mladi iz centra. To je jedinstvena prilika da steknu radno iskustvo i postanu potpuno integrirani članovi društva.

U protekle tri godine, "Just Sophie" je pružila veliku pomoć te je za pripreme kafe-restorana centra "Los Rosales" doputovao tim volontera iz Nizozemske koji su se pobrinuli za izvođenje potrebnih radova na lokaciji.

Dnevnik.ba