Article_Top_970x250

U Mostaru se održava noć hrvatskog filma

u pet država

U Mostaru se održava noć hrvatskog filma

lis 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Publika će sve projekcije moći besplatno pogledati.

Mostarski program u okviru šeste Noći hrvatskog filma i novih medija bit će održan u petak, 25. listopada u OKC 'Abrašević' u organizaciji Umjetničke organizacije 'Noć hrvatskog filma i novih medija' iz Zagreba i Kazališno-filmske udruge Oktavijan, u suradnji s OKC 'Abrašević' u Mostaru.

Publika će tako moći gledati dugometražni film za djecu 'Šegrt Hlapić' (od 18 sati), potom od 19:30 sati crtane filmove 'Osmijeh', 'Veliki provod', 'Ples gorila', 'Bobo'. Od 20 sati slijedi projekcija dokumentarnog filma 'Na kraju tame', a nakon njega od 20:30 sati slijedi dugometražni igrani film 'Događaj'. Od 22 sata prikazat će se kratki igrani film 'Predmeti koji tonu', a od 22:30 sati slijedi dugometražni igrani film 'Nedjelja'.

Publika će sve projekcije moći besplatno pogledati. Iz programa se izdvaja recentni dokumentarni film 'Na kraju tame' (r. Ranko Pauković), film o jednoj od posljednjih rudarki u Brezi, te digitalno restaurirani film 'Nedjelja' redatelja Lordana Zafranovića iz ovogodišnjeg igranog programa - Pola stoljeća od 1969. – godine klasika velikih hrvatskih redatelja.

Šesto izdanje manifestacije 'Noć hrvatskog filma i novih medija' održat će se 25.10. u Zagrebu, Sisku, Otočcu, Splitu, Malom Lošinju, Koprivnici, Dubrovniku i Vukovaru, ali i na kino platnima u Mađarskoj (Budimpešta i Pečuh), Bosni i Hercegovini (Mostar), Srbiji (Subotica) i Italiji (Milano), gdje će se prikazati više od 100 hrvatskih naslova različitih žanrova.

Dnevnik.ba

Tagovi: