Article_Top_970x250

U Mostaru se održava Drugi sajam braniteljskih zadruga HNŽ-a

sudjeluje 31 izlagač

U Mostaru se održava Drugi sajam braniteljskih zadruga HNŽ-a

svibnja 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Drugi sajam braniteljskih zadruga u Hercegovačko-neretvanskoj županiji otvoren je u petak u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru.

Na sajmu je svoje domaće proizvode i rukotvorina predstavio 31 izlagač s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije, kao i izlagači iz Republike Hrvatske.

Pored džemova, likera, maslinova ulja i sokova, tu su i pčelarski proizvodi, cvijeće, proizvodi od drveta, ljekovito aromatoično bilje.

- Cilj je sajma promoviranje zapošljavanja branitelja i njihove psihosocijalne rehabilitacije kako bi se oni pokušali kroz rad reintegrirati u društvo i stvoriti pretpostavke za kvalitetnije uvjete života svojih obitelji - kazao je novinarima županijski ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo

Podsjetio je da Ministarstvo branitelja HNŽ-a nudi programe potpore razvoja braniteljskog zadrugarstva, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta te pomaže braniteljima poljoprivrednicima kao samostalnim nositeljima kućanstava.

Soldo je naglasio kako županijsko Ministarstvo za pitanja branitelja ima obvezu skrbiti o braniteljima po svim osnovama, naglasivši kako vjeruje da će se program braniteljskog zadrugarstva još više unaprijediti jer su branitelji sve više prepoznati kroz te aktivnosti, a neki od njih sa svojim su proizvodima već na tržištu.

Ministar je posebno zahvalio kolegama iz Republike Hrvatske na suradnji i pomoću koju su im pružili u realizaciji programa, kao i svim drugim vidovima pomoći kada su u pitanju branitelji.

Sajam braniteljskih zadruga u HNŽ-u pozitivnim i jako značajnim ocijenio i direktor Referalnog centra "Branitelj zadrugar" Damir Radić koji je naglasio kako je braniteljsko zadrugarstvo jedan od načina podizanja životnog standarda branitelja, a sajam prilika da javnosti prezentiraju svoj rad.

Drugi sajam braniteljskih zadruga u HNŽ-u organizirali su Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a i Referalni centar "Branitelj zadrugar".

Dnevnik.ba

Tagovi: