Article_Top_970x250

U Mostaru predstavljena knjiga „Nebo boje potočnice“ autora Zvonimira Mikulića

U organizaciji HKD Napredak

U Mostaru predstavljena knjiga „Nebo boje potočnice“ autora Zvonimira Mikulića

lis 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

U organizaciji HKD Napredak Glavne podružnice Mostar i HKD Napredak podružnice u Ljubuškom sinoć, u utorak, je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u predstavljena knjiga „Nebo boje potočnice“, autora Zvonimira Mikulića Đone.

Knjigu su predstavljali autor Zvonimir Mikulić, Anela Vrankić Rozić te Ivan Vrljić . Program je vodila i moderirala mlada Anamarija Nosić. Brojne nazočne na promociji u ime organizatora  pozdravio je Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak iskazujući zahvalu svima prisutnima što su došli u velikom broju popratiti ovu manifestaciju naglašujući važnost mladih koji su budućnost Napretka.

Istaknuo je kako su HKD Napredak Glavna podružnica Mostar HKD Napredak Ljubuški skoro potpisali sporazum o suradnji, a predstavljanje knjige Ljubušaka Mikulića početak jedne lijepe suradnje u okviru velike Napretkove obitelji.

Svoj osvrt na knjigu dala je Anela Vrankić- Rozić riječima:'' Zvonimir nam je donio ovog puta jedno prozno djelo, zbirku kratkih priča čiji sladunjav naslov čitatelja može dovesti u zabludu da se radi o još jednom romanu ljubavne tematike, što je sam dokaz da knjigu nikad ne sudimo po naslovu. Večeras sam imala težak zadatak – jednog ljubuškog pjesnika predstaviti mostarskoj publici i nadam se da sam u tome uspjela.''

Nakon kratkog osvrta glazbeni dio večeri upotpunio je mladi Luka Perić virtuoznom izvedbom na gitari. Naprotiv Ivan Vrljić, tajnik HKD Napredak Glavne podružnice Mostar svoj osvrt na knjigu dao je riječima kako knjiga Zvonimira Mikulića  Nebo boje potočnice posjeduje dublji smisao na lokalnoj hercegovačkom podneblju i to psihološkom karakterizacijom likova koje pronalazimo u Zvonimirovim novelama.  Knjigu Nebo boje potočnice je preporučio je svima kojima hercegovački kraj uvelike znači i koji su vezani za ovo hercegovačko podneblje. Knjiga Nebo boje potočnice nije samo potočnica, nego i more i jezero; ustvrdio je Ivan Vrljić.

Sam autor, Zvonimir Mikulić, naglasio je kako mu je vrlo drago što se predstavio upravo u Mostaru nakon tri njegova romana sa svojom prvom knjigom kratke proze. Knjiga je nastala u razdoblju dužem od trideset godina, a u njoj su i priče koje su nastale za vrijeme njegovog studiranja u Zagrebu, a većina priča nastala je zadnjih desetak godina.

-Držim da će se ovom knjigom stariji čitatelji podsjetiti na prošlo vrijeme, a mladima otkriti jedan svijet bitno drugačiji od današnjeg. Čitajući ovu knjigu. Možda će uvidjeti da blagodati života koji danas uživaju nije datost sama po sebi i da može biti i jest bilo drugačije, a da bi shvatili kako je živjeti bez paste za zube, kave, goriva, isplativije vam je pročitati moju knjigu, nego da im se plaćaju turistička putovanja na Kubu ili Venecuelu-kazao je Mikulić zahvalivši dvjema podružnicama Napretka na organizaciji promocije njegove knjige baš u Mostaru.

Dnevnik.ba