Article_Top_970x250

U Livnu se održava Savezna zimska vježba spašavanja i traganja

U Livnu se održava Savezna zimska vježba spašavanja i traganja

ožu 06, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U organizaciji GSS-a BiH i Hercegbosanske županije u subotu, 10. ožujka, u Livnu bit će održana Savezna zimska vježba spašavanja i traganja.

Pročelnik stanice GSS-a Hercegbosanske županije Marino Vidović kazao je Feni kako je okupljanje svih sudionika i predstavnika gorskih službi spašavanja predviđeno najkasnije do 10 sati ispred Srednje strukovne škole Livno te da potom, nakon kraćeg brifinga, slijedi zajednički polazak na vježbu. 

- Mjesto aktivnosti je prijevoj Vaganj cca 25 kilometara od Livna gdje će se vršiti vježba po radionicama, a nakon toga krećemo u akciju spašavanja - kazao je Vidović, prenosi Fena.

Nakon završetka spomenutih aktivnosti, održat će se nekoliko prezentacija i filmova o lavinama i spašavanju u zimskim uvjetima.

Ranije je, točnije prije dva mjeseca, u organizaciji Saveza gorskih službi spašavanja u BiH održan tečaj spašavanja i traganja - SAR, koji su uspješno završila 33 polaznika.

Kroz SAR obuku, ističe Vidović, dosad je prošlo preko 250 ljudi, s tim da je u Livnu po prvi put bilo organizirano i polaganje za zvanje spašavatelja tragača koje je uspješno položilo deset spašavatelja iz GSS-a Hercegbosanske županije.

Inače, za ekipe koje na vježbu dolaze dan ranije iz drugih mjesta, osiguran je smještaj.

Dnevnik.ba
 

Tagovi:

Article_Bottom_970x250