Article_Top_970x250

U Livnu održan Sajam karijera Hercegbosanske županije

HBŽ

U Livnu održan Sajam karijera Hercegbosanske županije

ožu 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U organizaciji Zagrebačkog kluba livanjskih studenata (ZKLS), u petak je u prostorijama Srednje ekonomske škole u Livnu svečano održan šesti Sajam karijera Hercegbosanske županije.

Pomoćnik ministra znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije Mate Križanac svečano je otvorio Sajam, zahvalivši članovima ZKLS-a koji već šestu godinu informiraju maturante srednjih škola o mogućnostima nastavka kvalitetnijeg obrazovanja na zagrebačkom sveučilištu.

Naglasio je kako je ovo samo jedna u nizu odluka koje očekuju učenike.

"Korisno je postavljati pitanja i pronaći odgovore koji mogu pomoći pri upoznavanju sebe, kao i područje interesiranja, što je vrlo bitno za profesionalni izbor. Važno je biti svjestan intelektualnih, socijalnih, emocionalnih i kreativnih sposobnosti, imati spoznaju o motivaciji jer motivacija je pokretačka snaga koja čovjeka pokreće prema određenom cilju, održava ponašanje i određuje mu intenzitet", rekao je Križanac, prenosi Fena.

Cilj je Sajma upoznati maturante srednjih škola s području Hercegbosanske županije o mogućnostima studiranja na Sveučilištu u Zagrebu, kao i načinu polaganja državne mature, odnosno potrebnim preduvjetima za upis na pojedine fakultete.

Zagrebački klub livanjskih studenata ove je godine osigurao štandove za 30 fakulteta, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Na štandovima se predstavljaju fakulteti, dijele materijali i brošure, kao i iskustva dosadašnjih studenata, istaknuo je predsjednik Zagrebačkog kluba livanjskih studenata Mate Pavić.

Osim danas održanog Sajma karijera, sutra, 16. ožujka, u prostorijama Opće gimnazije Livno održat će se prezentacija i simulacija državne mature, kako bi se maturantima što bolje približio pristup ispitu državne mature, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250