Article_Top_970x250

U lipnju Četvrti susret bh. svećenika

kupres

U lipnju Četvrti susret bh. svećenika

svibnja 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, uputio je poziv svećenicima u BiH kao i svim svećenicima podrijetlom iz BiH da sudjeluju na Četvrtom susretu svećenika u BiH koji će se održati 5. lipnja u Kupresu.

"Susret svećenika iz svih biskupija u Bosni i Hercegovini i šire bit će prigoda da zajednički molimo, posebno za misionare i sve misijske djelatnike iz Bosne i Hercegovine i iz cijelog hrvatskog naroda, kao i za sve one koji su otišli naviještati Krista Gospodina u zemlje u kojima njezini stanovnici velikim dijelom nisu upoznali radosnu vijest spasenja", poručio je kardinal Puljić.

U isto vrijeme, dodao je, prigoda je to da svatko u sebi iznova probudi žar i zauzetost za misijsku suradnju, počevši od osobne i zajedničke molitve, pokretanja raznih akcija na planu misija do konkretne materijalne potpore misijama i misionarima, prenosi Katolička tiskovna agencija.

Kardinal Puljić će tijekom susreta, u zajedništvu sa svim biskupima i uz koncelebraciju nazočnih svećenika te sudjelovanje kupreške vjerničke zajednice, predvoditi euharistijsko slavlje nakon kojeg će uslijediti zajednički objed i druženje.

Budući da u Bosni i Hercegovini djeluju i svećenici Grkokatoličkog vikarijata Križevačke eparhije u BiH, svoje sudjelovanje na susretu svećenika u Kupresu potvrdio je i apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić koji je također rodom iz BiH.

Euharistijsko slavlje bit će u duhu Godine misija - za evangelizaciju naroda, stoga su svi svećenici zamoljeni da ponesu albu i štolu bijele boje, a svećenici podrijetlom iz BiH mogu slobodno doći na susret bez prethodne najave svog sudjelovanja, navodi KTA.

Dnevnik.ba

Tagovi: