Article_Top_970x250

U Lici na Novu godinu pred djecom pucali iz kalašnjikova, sve je snimljeno

divljali i hvalili se novcem

U Lici na Novu godinu pred djecom pucali iz kalašnjikova, sve je snimljeno

sij 06, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Policija u Gospiću podnijet će kaznene prijave protiv 26-godišnjaka i 27-godišnjaka zbog neovlaštenog posjedovanja oružja, a 27-godišnjak će također prekršajno odgovarati zbog pucanja u novogodišnjoj noći u Perušiću, izvijestila je Policijska uprava ličko-senjska.

Mladići su pronađeni nakon snimke pucanja iz automatske puške u Perušiću u novogodišnjoj noći, objavljene na društvenim mrežama.

Kako je priopćila PU ličko-senjska, nakon istrage nad 26-godišnjakom iz Perušića i 27-godišnjakom s područja Gospića mladići su osumnjičeni za kaznena djela nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Postupajući po snimci koja se pojavila na jednoj društvenoj mreži, policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršili pretrage na više lokacija na području Perušića i Gospića, te su kod 27-godišnjaka s područja Gospića pronašli automatsku pušku, 81 komad streljiva za tu pušku i šest bombi, koje je neovlašteno posjedovao.

Također je utvrđeno da je u novogodišnjoj noći u Perušiću neovlašteno pucao iz vatrenog oružja, tj. iz automatske puške.  

Daljnjim pretragama kod 26-godišnjaka iz Perušića pronađene su poluautomatska puška i zračnica.

Pronađeno oružje, streljivo i bombe od njih su privremeno oduzeti te će protiv njih biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će 27-godišnjak zbog počinjenog prekršaja neovlaštenog pucanja biti priveden uz optužni prijedlog nadležnom sudu.

Sve se, kako se doznaje, događalo pred djecom, a na snimci su se hvalili povećom količinom novca.

Dnevnik.ba