StoryEditor

U Kreševu se održavaju sportske igre u devet disciplina

Piše Ivana Cvjetković  /  30.07.2021., 03:45h

U Kreševu su u tijeku tradicionalne Općinske sportske igre Kreševo, u organizaciji Udruge Mreža mladih Kreševo, a uz nesebičnu potporu i suradnju sa općinom Kreševo.

Nažalost, ni Kreševo, kao ni niz drugih manjih općina i sredina nije zaobišao negativan trend odlaska stanovništva, a naročito mladih, zbog čega su i najoptimističniji stanovnici bili skeptični spram nastavka tradicije u vidu srpanjskog višedisciplinskog turnira.

Predsjednica nevladine udruge "Mreža mladih Kreševo", krovnog organizatora, Tanja Bradara kazala je za Dnevnik.ba da je sama organizacija bila izazov, ali da se trud isplatio. Događaj je okupio i zabavio mlade iz Kreševa i susjednih općina i svakako šalje lijepu sliku iz ove općine.

Igre svaki dan prate stotine gledatelja.

" Dakle, riječ je o višedisciplinskom turniru sa timskim ali i individualnim disciplinama. Discipline: mali nogomet (10 ekipa), ženska odbojka (5), mješovita (6), basket (6) tenis (35) stolni tenis 32 sudionika, šah, biciklizam, trčanje na 100m. Mogu se natjecati svi Kreševljaci stariji od 14 godina. Publika je dosta šarolika, od mališana do umirovljenika", kaže Tanja.

 Organozatori su željeli izvesti Kreševljake vani i da se druže bez obzira na godine, spol, nacionalnu pripadnost.

Načelnik općine Kreševo Renato Pejak za Dnevnik.ba je rekao da je jako zadovoljan što Kreševo ima jedan ovakav događaj, kao i samim tijekom igara, brojem natjecatelja, posjetitelja, i na koncu samom organizacijom.

Igre imaju za cilj i promociju ove općine i svakako to jesu. Nadaju se da će Kreševo biti središte svijeta sporta i u narednih šest dana, koliko traju.

 

Dnevnik.ba

20. rujan 2021 02:37