Article_Top_970x250

U karanteni blizu 700.000 ljudi: Upitan nastavak Lige prvaka

koronavirus i sport

U karanteni blizu 700.000 ljudi: Upitan nastavak Lige prvaka

srp 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Skoro četiri mjeseca nakon što je natjecanje prekinuto, planovi Europske nogometne federacije (UEFA) za kompletiranje Lige prvaka turnirom u Portugalu ponovo su pod prijetnjom koronavirusa.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin rekao je u utorak nakon sastanka s portugalskim premijerom Antonijom Kostom (Costa) da nema potrebe za alternativnim aranžmanom za planirani turnir osmorice, odnosno nokaut formata od četvrtfinala do finala, koji bi se trebao igrati u Lisabonu, prenosi AFP.

Iako je Čeferin rekao da UEFA nema “plan B”, a Kosta naglasio da se "preduzimaju sve mjere kako bi se turnir elitnog natjecanja održao na siguran način", trenutna zdravstvena situacija u Portugalu dovodi u sumnju te izjave. Ponovo su uspostavljeni karantena u 19 naselja na sjevernoj periferiji Lisabona zbog epidemije.

Pod mjerama ograničenja najmanje dva tjedna bit će blizu 700.000 ljudi. S prosječno 321 zaraženih dnevno, broj novih slučajeva zabilježenih u Portugalu porastao je za trećinu u lipnju u odnosu na prethodni mjesec.

Većina novih slučajeva zabilježena je u predjelu Lisabona, a upravo bi glavni grad Portugala trebao biti domaćin posljednje faze Lige prvaka, od 12. do 23. kolovoza.

Alarmi bi se stoga mogli ponovo oglasiti u upravljačkom tijelu europskog nogometa, pogotovo jer je Liga prvaka suspendirana u martu i “zamrznuta” je u osmini finala, koja nije završena.

Dnevnik.ba