Article_Top_970x250

U Finskoj uhićeno osam migranata zbog silovanja djevojčica

oulu

U Finskoj uhićeno osam migranata zbog silovanja djevojčica

pro 06, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

Skupina od osam migranata, osumnjičena za brutalno silovanje i seksualne napade na djevojčice tijekom dužeg vremenskog perioda, uhićena je u finskom gradu Oulu.

Policija je priopćila da su svi migranti došli u Finsku kao tražitelji azila ili izbjeglice, neki sa Bliskog istoka, objavila je nacionalna medijska mreža Ile.

Napadači su stari između 18 i 40 godina, dok su sve žrtve mlađe od 15 godina, a najmlađa je uzrasta samo 10 godina. Neki od privedenih već imaju državljanstvo Finske.

"Radi se o periodu od nekoliko mjeseci. Ovo su izuzetno nasilna i brutalna kaznena djela", rekao je šef lokalne policije Markus Kiskinen listu "Kaleva".

Drugi policijski službenik u mjestu Oulu Arto Karnaranta rekao je da nikad nije vidio ništa slično za svojih 38 godina karijere.

"Nasilnici su bili izuzetno agresivni prema maloljetnim licima. Nikad nisam vidio takvo nešto za svo vrijeme koliko radim u policiji", rekao je on.

On je apelirao na građane da ostanu i mirni i da ne uzimaju zakon u svoje ruke, već da čekaju da policija obavi svoj posao.

Policija u gradu Oulu objavila je službeno upozorenje i poruku djevojčicama, djevojkama i njihovim roditeljima da ne stupaju u kontakt sa stranim muškarcima na društvenim mrežama i da ne pristaju na njihove zahtjeve i ulaze u situacije gdje bi mogle biti silovane i seksualno zlostavljane.

Policija očekuje da će biti još uhićenja, prenosi "Sputnjik".

Premijer Juha Sipila i predsjednik Sauli Ninisto osudili su nasilje.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250