Article_Top_970x250

U Čapljini će i ove godine gorjeti Komšić

Najstarija pokladna manifestacija u BiH

U Čapljini će i ove godine gorjeti Komšić

velj 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Najstarija pokladna manifestacija u BiH u organizaciji HKUD "Seljačka sloga" Trebižat – Čapljina započeta je prošlog vikenda plesom, pjesmom i recitacijama malih maškara, a nastavlja se danas karnevalskom povorkom koja polazi u 10 sati ispred Doma kulture u Trebižatu, odakle će krenuti na Sportski centar u Čapljini gdje od 14 sati slijedi Karneval Fest.

Zabavni program na Trgu kralja Tomislava počinje u 15 sati gdje je bila upriličena primopredaja gradske vlasti i podizanje karnevalske zastave. Bit će i podignuta optužnica protiv “Marka Krnjevala”.

Organizatori su istaknuli kako će poradi preuzimanja vlasti sve izvesti po taktički razrađenom planu čime su najavili kako će i ove godine figura Marka Krnjevala po svemu sudeći pripasti Željku Komšiću.

 “Kao i svake godine događaji i osobe nametnu izbor lika Marka Krnjevala. Kako je svijet globalno selo u kojemu se događaji i osobe brzo smjenjuju, teško je znati tko će ponijeti titulu Krnjevala i na čija ćemo leđa svaliti teret težak 365 dana.

Sudeći prema reakcijama na lik Krnjevala iz prethodnih godina za očekivati je da će se gospodin Komšić prepoznati i u ovogodišnjem Marku Krnjevalu. Našemu Krnjevalu je 56 godina i postao je zvijezda naših prostora te je mnogima čast biti prepoznat u njegovom liku i djelu. Za očekivati je da će se u njemu prepoznati i mnogi drugi, jer za višetjednu promidžbu vrijedi se prepoznati”, rekli su nam organizatori.

Završni dio ovogodišnjih pokladnih svečanosti počet će u utorak, 25. veljače motoriziranom povorkom kroz Trebižat i Čapljinu u 12 sati. Zatim će se u 19 sati održati suđenje Marku Krnjevalu, te ples pod maskama, u Domu kulture u Trebižatu.

Na pisanja pojedinih portala o dolasku Kristine Mandarine na događaj u Čapljini organizatori u duhu karnevala poručuju kako je njihov Karneval rado posjećen te da im rado dolaze predsjednici, ministri, zvijezde veće i manje, prinčevi, princeze, pa čak i Greta Thunberg.

“S obzirom da je sezona prehlada, poznatih i nepoznatih virusa, rado ćemo ugostiti gospođicu Kristinu Mandarinu zbog njezinih već uvelike opjevanih, mandarina, a i zato što vjerujemo da će se to pozitivno odraziti i na poslovanje naše veletržnice. Organizator napominje da neće snositi odgovornost od konzumiranja Kristininih nektarina.”

Najavili su kako će u Maškarsku republiku Trebižat doći i sudionici Karneval festa iz Mostara, Čitluka, Ljubuškog, Stoca i većine naselja iz Gruda i Čapljine, piše Hercegovina.info.

Dnevnik.ba