StoryEditor

U Busovači u novoizgrađenom amfiteatru u nedjelju počinje prvi Festival kulture

Piše D  /  24.07.2021., 04:07h

Imajući u vidu da su u protekla četiri mjeseca producirane četiri omladinske predstave u okviru spomenutog projekta, Festival kulture će biti prilika da publika sve predstave pogleda na jednom mjestu, ali da uživa i u drugim kulturno-umjetničkim programima. 

Festival počinje programom za djecu i roditelje, u nedjelju od 19.00 sati, a već od 21.00 sat na programu je predstava "Nismo svi iz ljubavi“, nastala u produkciji Studio Teatra i AmfiTeatra Busovača, prenosi Fena.

Nakon predstave publika će uživati u svirci prvog uličnog benda u BiH "Argus flomb“. Drugu noć festivala od 20.00 sati na programu je predstava "Šta bi (DAO) da si na mom mjestu“, nastala u produkciji Studio Teatra i CZK Vareš.

Od 21.00 sat publika će uživati u predstavi "One su htjele nešto sasvim drugo“, koja je nastala u produkciji Teatra mladih Gornji Vakuf/Uskoplje. Treću noć festivala od 20.00 sati na programu je predstava „Kad smo rođene“ Studio Teatra i Doma kulture Donji Vakuf, a u 21.00 sat publici će se predstaviti predstava „Međuprostor“, Studio Teatra, CZK Travnik i Teatra mladih Travnik.

Festival ‘zatvara‘, u srijedu u 21.00 sat, hit komedija Studio Teatra "Državni lopov“.

Tijekom četiri festivalska dana u Busovači mladi, njih preko 60, će boraviti u tom gradu, te će sudjelovati u različitim kreativnim radionicama. 

Sve festivalske aktivnosti će se realizirati u novoizgrađenom amfiteatru u Busovači, a koji su gradili nastavnici i osoblje Osnovne škole Kaćuni u posljednja četiri mjeseca.

U samu gradnju i organizaciju Festivala kulture se uključila i Općina Busovača, što je uveliko olakšalo organizaciju jednog velikog događaja kao što je četverodnevni festival od kojeg se očekuje da postane tradicionalan.

Projekt Osjeti Teatar se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj-USAID, priopćeno je iz Studio Teatra.

Dnevnik.ba

27. rujan 2021 15:01