Article_Top_970x250

U Busovači održan tradicionalni koncert 'U susret Božiću'

u crkvi sv. ante padovanskog

U Busovači održan tradicionalni koncert 'U susret Božiću'

pro 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca, Područni odjel Busovača, u petak navečer darovala je svojim sugrađanima i publici tradicionalni koncert "U susret Božiću".

Koncert je održan u crkvi sv. Ante Padovanskog, a na njemu su mladi busovački glazbenici izvodili poznata djela klasične glazbe i tradicionalne božićne pjesme.

U programu su sudjelovali i učenici Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika Margareta Pitić i Mihael Baškarad.

Koncert su svojim muziciranjem uveličali Siniša Markanović (bariton) i Davorka Dujmušić (klavir), dok su probrane stihove recitirali Ivanela Brković i Dragoslav Pelc.

- Koncert kao dar sugrađanima u povodu najradosnijeg kršćanskog blagdana dio je tradicije koju učenici i nastavnici ove škole njeguju godinama - poručila je voditeljica Područnog odjela OGŠ Jakova Gotovca u Busovači Davorka Dujmušić.

Istaknula je kako im je publika i ove godine uzvratila iznimnom posjećenošću te da je koncert bio prilika i za podjelu zahvalnica svima onima koji su podržali njihov rad u proteklom razdoblju.

Na koncertu je tako uručena zahvalnica Mirjani Plavčić, ministrici financija u Vladi Srednjobosanske županije, koja je zajedno s Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i sporta osigurala sredstva za obnovu jedne učionice i kupovinu razglasa u spomenutoj glazbenoj školi.

Inače, Područni odjel Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca u Busovači djeluje već 25 godina. U četvrt stoljeća postojanja i rada iz ove škole izašli su mnogi talentirani glazbenici, a ona je u navedenom razdoblju dala i ogroman doprinos razvoju glazbene kulturne scene u Busovači, kao i cijeloj središnjoj Bosni, ističu organizatori.

Dnevnik.ba