Article_Top_970x250

U Busovači javna tribina o uspostavi Hrvatske zajednice Herceg-Bosne

"18. studeni"

U Busovači javna tribina o uspostavi Hrvatske zajednice Herceg-Bosne

stu 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Županijski odbor Mladeži HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna u suradnji sa Općinskom odborom Mladeži HDZ-a BiH Busovača u četvrtak, 14. studenog 2019. godine, s početkom u 18 sati, u dvorani kina Theatre, u Busovači, organizira javnu tribinu simboličnog naziva "18. studeni".

Tribina je organizirana u povodu 28. obljetnice uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne odnosno 28. obljetnice pada herojskog grada Vukovara, priopćeno je iz ŽO HDZ BiH Županije Središnja Bosna.

Govornici na tribini na kojoj će se govoriti o povijesnom kontekstu i značaju uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne bit će dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik FBiH Marinko Čavara, general HVO-a i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ilija Nakić te predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Vladimir Šoljić.

Uz navedeno, sudionici javne tribine imat će priliku čuti mnoge zanimljive povijesne detalje i činjenice koje su nastale u vrijeme obrane naše domovine, ali i sam značaj Hrvatske zajednice Herceg-Bosne za Hrvate iz Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba