Article_Top_970x250

U Bugojnu Komšića dočekale dvije osobe

Ajkunić i Glavaš

U Bugojnu Komšića dočekale dvije osobe

stu 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Bugojno danas

Drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić stigao je danas u Bugojno gdje se sastao sa općinskim načelnikom Hasanom Ajkunićem, ali i i novoizabranim zastupnikom Demokratske fronte Vlatkom Glavašom, poznatim i pod nadimkom "mali Komšić".

Komšić je u Bugojno došao kako bi "dokazao" da može doći na teritorij neke od srednjobosanskih općina koje su mu uskratile dobrodošlicu.

Tako se sastao s Ajkunićem i Glavašom koji je pak u prethodnim mandatima također bio sredstvo majorizacije svojih susjeda bugojanskih Hrvata. Naime, Glavaš je bošnjačkim glasovima biran u Općinsko vijeće Bugojna gdje te je tako otimao pozicije rezervirane hrvatske političke predstavnike u lokalnoj vlasti. Zbog toga je u Bugojnu i dobio nadimak "mali Komšić".

Podsjećamo kako je predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić jedan od 11 potpisnika pisma u kojem se Komšića proglašava nepoželjnim u općinama Središnje Bosne gdje žive Hrvati.

Kako su bugojanski Hrvati protjerani tijekom posljednjega rata od strane bošnjačke Armije BiH i kako im je nakon rata uskraćena mogućnost održivoga povratka a samo Bugojno pretvoreno u muslimansku kasabu, Komšić je baš tu odlučio pokazati da "može doći na teritorij Središnje Bosne".

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250