Article_Top_970x250

U Beogradu sahranjen pjevač Novica Zdravković

svijet narodne glazne ostao bez još jednog velikana

U Beogradu sahranjen pjevač Novica Zdravković

lip 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Pjevač Novica Zdravković sahranjen je danas u 12 sati na Centralnom beogradskom groblju.

Pomenu su prisustvovali njegova obitelj, supruga Jelena, sin Dušan kao i mnogobrojni prijatelji ali i kolege sa estrade.

Obitelj je željela da popularnog pjevača isprati mirno, bez velike medijske pompe i gužve, pišu Nezavisne novine.

Stevan Anđelković i Nemanja Nikolić i Miki Mećava, menadžer Bane Obradović došli među prvima na opjelo.

Popularni pjevač preminuo je 16. lipnja uvečer u bolnici usljed duge i opake bolesti sa kojom se borio. Folker je skoro dvije desetljeća liječio kancer bešike ali je nažalost bolest bila uporna i nije uspio da se izbori sa njom iako je imao operaciju prošle godine.

Novica je bio vedrog duha, govorio je za jedne novine da ga bolest ne opterećuje, pridržavao se pravila i savjeta liječnika, redovno odlazio na kontrole a sve ostalo je prepustio Bogu i zdravstvenim radnicima. Podsjetimo Novica Zdravković napisao je pjesmu svom bratu Tomi " Umoran sam od života" , imao je velike hitove a posljednja dva albuma doživjela su nevjerovatan uspjeh. Na Beogradskom sajmu 2005. godine održao je najveći solistički koncert pred domaćom publikom.

Novica Zdravković nerijetko je isticao da je njegov sin Dušan talnetiran za glazbu, ali nije želio da ga pošalje u natjecanje već da bude kantautor kao njegov otac i stric.

Dnevnik.ba