Article_Top_970x250

​U Austriji danas pokopan David Dragičević

u beču

​U Austriji danas pokopan David Dragičević

ožu 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ilustracija

David Dragičević danas je sahranjen na gradskom groblju u Wiener Neustadtu kod Beča, prenosi Klix.ba.

Uoči sprovoda prisutnima se obratio njegov otac Davor. Poručio je kako se nada da će njegovo dijete konačno ovdje naći spokoj, a da njegovo ubojstvo neće oprostiti. Ponovio je optužbe kako su mu dijete ubile institucije RS-a, MUP, tužiteljstvo i predsjednik, ali i poručio kako će grupa Pravda za Davida postojati uvijek u Austriji i BiH.

"Konačnu odluku i presudu ću imati osobno ja Davor Dragičević, kao i brat Muriz Memić za svoje dijete. Oprostiti se od njega danas ne mogu. Halalilt' svoje dijete od 21 godinu u onom sanduku i kosti njegove, državo, neću nikome i nikada. Kasno ćete shvatiti koliko su moje riječi ozbiljne, ali to je vaš problem. Nadam se da će moje dijete barem ovdje naći spokoj, mir neće ni on ni ja dok god ubojice šetaju Banjom Lukom, Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom", rekao je Davor okupljenima.

Kazao je kako ga više ne zanima što će se pisati i govoriti o njemu i njegovom djetetu.

"Ubili ste dijete, ubili ste mu porodicu, dom, svijeću, slavu, prezime. Za mene ne postoji ništa više, samo pravda za moje ubijeno dijete. Sve je već rečeno, a učinjeno nije ništa. Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša, nadam se da ćeš danas pronaći svoj spokoj", kazao je Davor.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250