StoryEditor

TV susret Memića i dr. Dizdarevića: "Alisa se u svojoj kući sjetila imena ubojica"

Piše D  /  20.02.2021., 11:02h

Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana Memića, još jednom je govorio o detaljima i saznanjima u slučaju koji već 5 godina nije dobio epilog. Nakon što je tražio od OHR-a i američkog veleposlanstva da reagiraju i zaštite Tužiteljstvo BiH u ovom slučaju poručio je javno da zdravstveno-politički sustav štiti ubojicu.

Do suočavanja s dr. Sebijom Izetbegović i dr. Enrom Suljić, koje su uputile otvoreno pismo, nije došlo, ali je tijekom "suočavanja" s dr. Kemalom Dizdarevićem komentirao pojedinosti ovog slučaja.

-Znam tko je ubio Dženana, sada ga politika i zdravstvo štite, znam imena! Ovo je preozbiljno, mislili su da ću se umoriti, da ću odustati, ali ja sam sad najjači, sad pogotovo neću odustati, kazao je Memić i opisao kako tumači nedolazak dr. Suljić i dr. Izetbegović.

-Sustav zataškava ubojstvo, netko je iz politike, a vidimo ovdje tko je politika, da je zdravstvo politika. Nisam ja džaba rekao - zmije su izašle. Žao mi je što Enra i Sebija nisu došle, bar da pred profesora stanu, o struci da pričaju. Pozivam ih, kad god požele, da pričamo, pa čak i ako mi žele pomoći, prihvaćam i to. Zašto su pomagale Alisi, a meni nisu. Probude li se ikad tijekom noći Enra i Sebija da se pitaju što se ovo dešava? Zašto je Alisa u ovom slučaju ispala bolja? Alisa nema amneziju, poručio je Muriz Memić.

Dr. Dizdarević smatra da prof. dr. Sebija Izetbegović u ovom slučaju nema direktnu ulogu, već je interesni faktor kojim se manipulira.

-Nedolazak u studio i nerazgovaranje na ovu temu pokazuje da one sebe doživljavaju kao drugu stranu. Ako su neutralne, trebale su doći, porazgovarati, dati mišljenje. Ono što vidim iz konteksta jest da je Sebija dobila naredbu, dva puta je stavila istu osobu u Komisiju zbog nalaza koji ide u prilog ovoj farsi. Nije to sama smislila, ona ima specifičnu i tešku situaciju, ima pritisak i od ženskih i muških udruga - ženska joj vodi Enra, a muška suprug, oni nju guraju u vatru, ne znam vidi li to da u toj vatri izgara. Smatram je ograničenom silama gluposti, ali nemam privatno negativne emocije spram nje, već dozu žaljenja, kazao je dr. Dizdarević.

-Pitao bih Enru je li tu noć kad se dogodio napad došla u kliniku. Kad sam rekao da će se voditi posebna istraga protiv njih, varnuo sam, zato su sad i krenulo ovi napadi. Amela Tuco je tu noć otpustila Alisu, kazao je Memić, a doktor Dizdarević dodaje da je to je jako bitna stvar.

-Pacijent koji ima potres mozga mora biti hospitaliziran. Što je nisu ostavili u bolnici tu noć već su je otpustili, morali su, naglasio je doktor, a Memić je dodao da je Alisa već u 00:30 otišla kući. Odšetala.

Liječnik Kemal Dizdarević je naglasio da ozljede pješaka mogu biti primarne, sekundarne i tercijarne. Pacijent s tim ozljedama nema ozljedama glave kao kod Dženana Memića.

-Alisa je u svojoj kući 9.2.2016. priopćila imena počinitelja. O nesreći nije bilo govora u njenoj kući, sjetila se ubojica, nije imala amneziju. Imam svjedoka za to, on je i svjedok Tužiteljstva BiH. Meni je najteže živjeti s tim imenima, sresti te ljude, a šutjeti zbog čekanja pravde. Poznajem ih od ranije, zamislite što ja moram sve pretrpjeti, što su mi sve uradili, kazao je Memić za kraj.

Dnevnik.ba

25. rujan 2021 23:28