Article_Top_970x250

Tuzlanka Azra Ahmetović nova Miss Federacije BiH

u konkurenciji 15 djevojaka

Tuzlanka Azra Ahmetović nova Miss Federacije BiH

ruj 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

U Centru za kulturu Lukavac održan je izbor za Miss Federacije BiH, a žiri je titulu ove godine dodijelio Azri Ahmetović.

Titulu Miss Emi magazin ponijela je Narcisa Čeliković, Miss ABC Models Search - Mejrem Dautović, a Miss televoting - Neira Bećirbašić. Lente im je uručila prošlogodišnja miss Amina Smajić.

U državno finale plasiralo se 15 djevojaka, a osim dobitnica lenti sudjelovale su i Adna Biber, Adna Junuzović, Ajla Šabanović, Nejla Šahić, Almedina Tahirović, Veselka Živkušić, Jasmina Krilić, Anja Bojčić, Emina Jašaragić, Irma Ikanović te Martina Simić.

"Nakon naše inicijative i provedene dvogodišnje kampanje za prikupljanje pomoći za obnovu srednje glazbene škole u Tuzli, da pokrenemo donatore, da probudimo i nadležne službene institucije da se ozbiljno uključe u rješavanje ovog problema, koji je od velikog značaja i interesa za Grad Tuzlu, ali i cijelu BiH, sada smo na pragu ostvarenja cilja. Stara zgrada je srušena ali postoje čvrsti argumenti i financijska podrška institucija da se u grad Tuzlu vrati "Hram kulture", nova zgrada glazbene škole s novim instrumentima. A učenici će uzvratiti svojim vrijednim radom novih naraštaja koji će pohađati ovu školu, te s novim osvojenim peharima na državnim natjecanjima, kao što su to i do sada često osvajali u težim uvjetima rada", rekli su organizatori.

Ovogodišnji izbor Miss FBiH održan je za vrijeme Sajma turizma i ekologije "List" u Lukavcu, te obilježava 25 godina rada.

Dnevnik.ba

Povezane Vijesti