Article_Top_970x250

Turska vojska u zračnim napadima ubila 17 Kurda

građanski rat?

Turska vojska u zračnim napadima ubila 17 Kurda

tra 20, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Najmanje 17 pripadnika kurdske organizacije PKK-a ubijeno je u akciji koju su turske zračne snage u protekla 24 sata provele u jugoistočnoj provinciji Sirnaku, javlja Anadolu Agency (AA).

Generalni stožer turske vojske priopćio je da je i jedan pripadnik PKK-a uhvaćen tijekom akcije i predan turskim organima na dalje procesuiranje. PKK (Radnička stranka Kurdistana) u Turskoj se smatra terorističkom organizacijom a kurdski borci za slobodu karakteriziraju se kao teroristi.

U priopćenju turske vojske se, pak, navodi kako je u sinoćnjim akcijama ubijeno 13, a u nastavku rano jutros još četiri pripadnika PKK-a.

Operacije turskih snaga u regiji Bestler-Dereler i dalje traju.

Agencija Anadolija ističe kako je PKK separatistička organizacija koja se nalazi na listama terorističkih organizacija u Turskoj, SAD-u i Europskoj uniji.

"Riječ je o organizaciji koja duže od tri desetljeća provodi vojnu kampanju protiv Turske, a tu kampanju je intenzivirala u srpnju 2015. godine. Do sada je u tim napadima ubijeno više od 1.200 osoba, uključujući pripadnike turskih snaga sigurnosti i civile", piše Anadolija.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250