Article_Top_970x250

Turković i Radman dogovorili izlazak komisija za granice na područje Plješevice

sastanak u zagrebu

Turković i Radman dogovorili izlazak komisija za granice na područje Plješevice

svibnja 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković razgovarala je jučer u Zagrebu s ministrom vanjskih i europskih poslova RH Gordanom Grlićem Radmanom o događajima vezanim za sječu šuma.

Radman je ponovio da Hrvatska ne ugrožava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da se aktivnosti na sječi šume u području planine Plješevice odvijaju isključivo na hrvatskom teritoriju.

Turković je predložila da se radi rješavanja tog pitanja ipak na teren upute službene komisije za granice, pa je postignut dogovor da to u najskorije vrijeme bude organizirano kako bi taj nesporazum bio riješen na obostrano zadovoljstvo zainteresiranih strana.

Turković je zahvalila sugovorniku na značajnoj humanitarnoj pomoći koju su Hrvatska i njeni građani nedavno donirali BiH za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Ministri su iskoristili priliku da se dotaknu i teme Trgovske gore, koja se spominje kao jedna od mogućih lokacija za odlaganje nuklearnog, odnosno radioaktivnog otpada.

Usuglasili su se da će i to pitanje rješavati u duhu dobrosusjedskih odnosa i da će se sve procedure odvijati putem konstruktivnog i zajedničkog dijaloga kako bi se postigao prihvatljiv kompromis za dvije susjedne zemlje koje u tom duhu trebaju i dalje razvijati svoje odnose, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dnevnik.ba