Article_Top_970x250

Turci imaju snimke koji podvrđuju da je saudijski novinar ubijen

The Washington Post: Khashoggi je raspračan na komade

Turci imaju snimke koji podvrđuju da je saudijski novinar ubijen

lis 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Američki list 'Washington Post' objavio je kako su turski službenici informirali zlužbenike Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da 'posjeduju audio i video snimke koji ukazuju na to da je saudijski novinar Jamal Khashoggi ubijen'

U 'Washinton Post' je objavljen članak pod naslovom 'Turci obavijestili američke službenike da imaju audio i video snimke koji ukazuju na to da je Khashoggi ubijen'. Američki list, čiji je Khashoggi novinar i kolumnist, se u ovom članku poziva na pojedine turske i američke službenike koji nisu željeli otkriti identitet.

U tekstu su navedene izjave pomenutih službenika u kojima je naglašeno kako se 'na snimcima može vidjeti da je, 2. listopada saudijski sigurnosni tim ušao u konzulat u Istannbul, gdje su najprije priveli Khashoggija koji je došao preuzeti papire. Potom su ga ubili te rasparčali na komade'.

Prema izjavama istih službenika, audio snimci također uvjerljivo potvrđuju navode da je saudijski tim odgovoran za smrt Khashoggija.

'Možete čuti njegov (Khashoggi) glas i glasove drugih ljudi koji govore arapski jezik. Možete čuti kako je ispitivan, potom izložen mučenju, a nakon toga i ubijen', navodi se u izjavama koji su objavljene u tekstu.

Nije navedeno  jesu li američki službenici čuli ili vidjeti snimke o kojima je riječ, no naglašeno je kako su turski službenici informirali SAD o sadržaju tih snimki.

Novinar i kolumnista lista 'The Washington Post' Khashoggi nestao je 2. listopada nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Poznat je kao kritičar politike koju vodi aktualna vlast Saudijske Arabije.

Glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Turske Ibrahim Kalin jučer je izjavio da su Turska i Saudijska Arabija donijele odluku o uspostavi zajedničke radne grupe radi rasvjetljavanja slučaja Khashoggija.

Dnevnik.ba