Article_Top_970x250

Tribina o transplantaciji organa održana u Grudama

grude

Tribina o transplantaciji organa održana u Grudama

sij 26, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U organizaciji Donatorske mreže u BiH i Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika u Federaciji BiH U Grudama je u četvrtak održana javna tribina "Darivanje organa – novi život na dar".

Liječnici i predstavnici spomenutih udruga upoznali su nazočne s bolestima bubrega, simptomima i liječenjem, transplantaciji organa, moždanoj smrti i sličnim temama, prenosi Fena.

Prikazana su i dva dokumentarna filma koja su govorila o važnosti doniranja i o transplantaciji srca: "Život poslije" i "Transplantacija srca uživo".

"Veća je vjerojatnost da će vama zatrebati darovani organ nego da ćete vi postati davatelj organa", kazao je tom prigodom je predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH Tomislav Žuljević.

Anesteziologinja i bolnička eksplantacijska koordinatorica u Županijskoj bolnici u Zenici Doktorica Nermina Rizvanović govorila je o smrti mozga, uzrocima koji dovode do smrti mozga te testovima kojima se provjerava je li nastupila smrt mozga.

Tribina je održana u sklopu kampanje o darivanju i transplantiranju organa koju provodi Donatorska mreža u BiH i Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika u Federaciji BiH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250