Article_Top_970x250

Tri dana seminara „Reciklaža nije gnjavaža“

Kroz zabavu se najbolje uči

Tri dana seminara „Reciklaža nije gnjavaža“

svibnja 05, 2018

Piše: Nikolina Lovrić

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U razdoblju od 4.-6. svibnja Udruženje – Društvo zaposlenika predškolskih ustanova FBiH u neumskom hotelu Sunce organizira seminar na temu „Reciklaža nije gnjavaža“.

Tom će prilikom nekoliko predškolskih ustanova sa područja Federacije te Republike Hrvatske i Crne Gore razmijeniti iskustva u radu sa djecom ali i predstaviti neke od svojih projekata vezanih za očuvanje i prirode i održivi razvoj koje su tijekom godine proveli sa malim polaznicima svojih vrtića.

Za Dnevnik.ba predsjednica Društva zaposlenika predškolskih ustanova FBiH, Ljiljana Kovač potvrdila je kako njihovo udruženje broji oko 1000 članova iz 10 županija te se kao takvo nalazi unutar Balkanskog saveza odgajatelja zajedno sa svim zemljama bivše države.

Kako je istaknula, ove je godine na seminaru prijavljeno 225 sudionika, a kroz petnaestak tema vezanih za reciklažu pobliže će se upoznati i razmijeniti iskustva predškolske ustanove iz tri države okruženja.

„Odgajatelji će ovim seminarom razmijeniti pozitivna iskustva u radu, a sve sa ciljem da usvojena znanja što bolje prenesu djeci; kako naučiti voljeti i štititi prirodu te reciklažom dobiti nove i zanimljive igračke.“ – za Dnevnik.ba izjavila je Predsjednica društva.

Osobitu zahvalnost Kovač je izrazila Federalnom Ministarstvu obrazovanja koje je podržalo ovaj seminar, a onda i domaćinu Dječjem vrtiću Neum na čelu sa ravnateljicom Marijanom Matić, te hotelu Sunce u kojemu se seminar održava.

Ceremoniju otvaranja seminara predvodila je upravo ravnateljica neumskog Dječjeg vrtića čiji su polaznici zajedno sa svojim tetama pjesmom i plesom pozdravili okupljene.

U svom kratkom obraćanju ravnateljica Matić podsjetila je kako je neumskiVrtćotvren davne 1983. kada je brojio tek deset polaznika i dva zaposlenika da bi danas došao do tri odgojne skupine sačinjene od osamdeset polaznika.

„Srce mi je veliko!“ – uskliknula je na početku svog obraćanja Predsjednica Društva zaposlenika predškolskih ustanova Ljiljana Kovač koja je nakon kratkog obraćanja pozvala na riječ i Predsjednika skupštine Balkanskog saveza odgajatelja Aliju Lapo. Lapo je sve okupljene djelatnike predškolskih ustanova pozvao da im vedra i vesela djeca budu još dodatni motiv za daljnji rad.

Prisutnima se obratila i Marina Zeleničić ispred Federalnog zavoda za školstvo HNŽ-a, te DžeraldinaMarijanović ispred Federalnog ministarstva obrazovanja koja je naglasila kako sa djecom nije lako raditi, ali je zato najljepše.

Sudionike seminara nastupom su pozdravile i dvije skupine neumskih mažoretkinja, a kroz tri dana trajanja osim stručnog dijela, organizatori su za svoje kolege pripremili i zabavni dio.

Kroz zabavu se ionako najbolje uči, poruka je koju su ovog petka vesele odgajateljice odaslale iz Neuma.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250