StoryEditor

Trener Damira Martina otkrio kakav je ‘pakao‘ prošao na putu do medalje

Piše D  /  30.07.2021., 08:07h

Na polovici utrke je zaostajao oko dvije sekunde za vodećim trojcem, uz Ntouskosa i Borcha u vrhu je bio i Nielsen, a slična je situacija bila i 500 metara prije cilja. No u samoj završnici je Danac počeo posustajati, a Martin je pojačao te je ciljem prošao 15 sekundi prije za još jednu veliku medalju.

To je treća olimpijska medalja za 33-godišnjeg Martina, nakon srebra u četvercu na pariće iz Londona 2012. te srebra u samcu iz Rio de Janeira 2016. Usto ima i dva naslova svjetskog prvaka iz četverca na pariće (2010., 2013.) te dva europska zlata u samcu (2015., 2016.), prenosi Index.

Međutim, nakon operacije kuka u listopadu 2019. i teške rehabilitacije koja je trajala više od deset mjeseci, Martina se nije smatralo favoritom za finale, a kamoli za medalju.

O paklu koji je Martin prošao do ovog odličja, zbog čega ga i sam naziva "platinastim, a ne brončanim", svjedočio je poznati kondicijski trener Pero Kuterovac, koji je zadnje dvije godine proveo s trofejnim hrvatskim veslačem.

"Čast mi je što sam mogao trenirati takvog sportaša. Meni je ovo najdraža medalja s obzirom na to što se sve izdogađalo s Damirom. On je prošle godine bio u kanalu dubokom barem 500 metara, a onda se uspinjao. Dan za dan, trening za trening, polako uz uspone i padove, uz velike bolove i sve što prati postoperativno liječenje došli smo do ovog podviga. Ovo je moja doktorska disertacija i sada slobodno mogu ići u mirovinu" rekao je Kuterovac i otkrio: 

"Najteže je bilo u srpnju, devet mjeseci poslije operacije kada smo mislili da je ozljeda zaliječena. Napravili smo jedan jači trening nakon kojeg se on nije mogao tri dana ustati iz kreveta. Htio je čak i odustati tada. Ali isplatilo se sve danas s ovom olimpijskom medaljom".

Dnevnik.ba

26. rujan 2021 20:20