Article_Top_970x250

Travnik večeras šalje jedinstvenu poruku u borbi protiv koronavirusa

"Travnik će biti, a sve drugo će proći"

Travnik večeras šalje jedinstvenu poruku u borbi protiv koronavirusa

ožu 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

"U ovim teškim okolnostima ipak nije sve otkazano, Travnik će biti, a sve ostalo će proći, a upravo to su potvrdile i Dive, koje su za ovu godinu pripremile poseban rođendanski poklon Travniku i njegovim građanima..."

Organizacijski odbor manifestacije „Dan općine Travnik“ i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić uputili su čestitku povodom ovog značajnog datuma za općinu Travnik i njene građane.

-21.ožujak – Dan općine Travnik je dan kada zajedno s brojnim sudionicima, institucijama i udrugama ponosno slavimo rođendan grada koji baštini raskošnu kulturno-povijesnu tradiciju. Iako smo ove godine pripremili niz svečanih, kulturno-zabavnih i sportskih događaja, nažalost, zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH i svijetu, nismo u prilici realizirati ih u planiranom terminu, kazala je Aldijana Dizdar, glasnogovornica manifestacije.

2011. godine donesena je odluka da se 21.ožujak obilježava kao službeni „Dan općine Travnik“, s obrazloženjem da se za taj dan vežu brojna simbolična značenja, od kojih je najznačajniji dolazak proljeća i vremena kad se slavi život i sve budi i cvjeta, pa i raste trava, što opet ima veze i sa samim nazivom Travnika

-U nadi da ćemo što prije prevazići poteškoće i sa željom da se u skorije vrijeme vratimo svakodnevnim aktivnostima, svim Travničankama i Travničanima želim sretan 21.ožujak – Dan općine Travnik", istaknula je Dizdar.

Ovim povodom vokalni sastav „Lašvanske dive“ danas su premijerno prezentirale prvu autorsku pjesmu posvećenu rodnom gradu, koja je nastala u suradnji s JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila. „Travniče, moja ljubavi“,  naziv je pjesme za koju je tekst i muziku napisala Marijana Dujmušić, vokalne dionice aranžirao Josip Popović, a autor aranžmana Josip Vukoja – Joco .Trebala je biti predstavljena u okviru manifestacije, ali su Dive ipak poželjele svome gradu čestitati rođendan i u novonastalim okolnostima.

Također, VJ Asp the great će večeras, uz tehničku podršku Centra za kulturu općine Travnik, na zgradi Općine Travnik prezentirati video mapping koji će, pored čestitke za Dan općine Travnik, sadržavati i poruke podrške građanima Travnika, BiH, ali i cijelog svijeta pogođenim koronavirusom.

-U ovim teškim okolnostima ipak nije sve otkazano, Travnik će biti, a sve ostalo će proći, a upravo to su potvrdile i Dive, koje su za ovu godinu pripremile poseban rođendanski poklon Travniku i njegovim građanima, a večeras također želimo iz Travnika poslati jedinstvenu poruku podrške, kao i ukazati na neophodno pridržavanje svih propisanih mjera i preporuka nadležnih organa. Stoga, ostajmo kući jer samo tako možemo zaštiti sebe i svoje najmilije,  kazala je Dizdar.

Dnevnik.ba