StoryEditor

Tradicionalni koncert mladih talenata u Mostaru

Piše D  /  03.06.2021., 10:06h

Simfonijski orkestar Mostar nastavlja organizirati Festival mladih talenata koji se, poput prethodnog održanog u listopadu 2020., može nazvati međunarodnim.

Na festivalu sudjeluju na domaćim i međunarodnim natjecanjima višestruko nagrađivani talentirani glazbenici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, najavili su organizatori, prenosi Fena.

Festival je izvrsna prigoda da svoje umijeće muziciranja podijele vrijedni violinisti iz Mostara, Čapljine, Jablanice, Sarajeva, Tuzle, Gradiške, Novske, Niša, Užica i Novog Sada.

Profesorice i profesor koji su pripremali soliste za Festival mladih talenata su: Ana Pranjković - Mostar, Jelena Vidović - Čapljina, Lidija Čović - Jablanica, Sanja Manov - Sarajevo, Maira Isaković - Tuzla, Ivan Otašević - Gradiška, Ivana Duvnjak - Novska, Marija Rajković - Niš, Olivera Janjić - Užice, Arabela Zorjan - Novi Sad.

Na koncertu će nastupiti 14 solista: Antonio Šarić, Nora Čović i Laura Jovanović iz Mostara, Zina Ivković iz Jablanice, Nika Gadžić iz Čapljine, Lejla Komar iz Sarajeva, Lamija Šišić iz Tuzle, Iva Ristić iz Gradiške, Amai Novaković iz Daruvara, Mandica Čepelak i Gabrijela Tadić iz Novske, Tadija Mutavdžić iz Niša, Isidora Nikolić i Anastasija Tomić iz Užica i Lana Zorjan iz Novoga Sada.

Gudačkim sastavom Simfonijskog orkestra Mostar ravnat će maestro Igor Tatarević.

Koncert će početi u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Dnevnik.ba

18. listopad 2021 04:53