Article_Top_970x250

Tradicionalni 'Dani kruha' obilježeni na mostarskom Šetalištu

mostar

Tradicionalni 'Dani kruha' obilježeni na mostarskom Šetalištu

lis 25, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je bio nazočan na tradicionalnoj manifestaciji „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ održanoj na Šetalištu Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru.

Raduje me što smo se i ove godine na primjeren način zahvalili za plodove zemlje. Držim kako su Dani kruha dobar način da još snažnije probudimo svijest naše djece, ali i svih nas o tomu kako je prehrana jako važna u čovjekovom životu.“, rekao je predsjednik Herceg ističući da s jedne strane u suvremenim bogatim društvima imamo obilje hrane koja se često baca, a s druge gladne ljude koji ne mogu sebi priuštiti niti kruh svagdašnji.

„Stoga su manifestacije kao ova dobra prigoda da se podsjetimo na vrline solidarnosti, pomaganja i zajedništva s onima koji se nalaze u stanju potrebe“, zaključio je predsjednik Herceg.

Inače, manifestaciju „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“, koja ima humanitarni karakter, organiziraju Udruga ravnatelja Osnovnih škola u HNŽ i Aktiv ravnatelja srednjih škola HNŽ, a sudjeluju osnovne i srednje škole s područja Mostara, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Dnevnik.ba