Article_Top_970x250

Tin Jedvaj: "Mi smo Hrvatska i jedva čekamo utakmicu protiv Slovačke i plasman na Euro"

Kvalifikacije za Euro 2020: Hrvatska - Slovačka

Tin Jedvaj: "Mi smo Hrvatska i jedva čekamo utakmicu protiv Slovačke i plasman na Euro"

stu 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za odlučujuću posljednju utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Slovačke 16. studenog na Rujevici.

Svjetski doprvaci vode u skupini E s 14 bodova, a slijede Mađarska (12), Slovačka (10), Wales (8) i posljednji Azerbajdžan Nikole Jurčevića s jednim bodom. Momčad Zlatka Dalića ovisi o sebi, ali i mora do povoljnog rezultata na stadionu Rijeke jer Slovačka i Wales imaju utakmicu manje.

"Jučer smo odradili prvi ozbiljniji trening. Svi smo u dobrom stanju i jedva čekamo utakmicu. Mi u svlačionici znamo koliko vrijedimo i zato ulazimo u utakmicu bez nekog većeg pritiska. Znamo što možemo i to moramo pokazati u subotu", kazao je Tin Jedvaj.

Na kojoj poziciji bi volio igrati s obzirom na probleme u obrani?

Ovdje kad dođem želim samo igrati i želim pomoći koliko god mogu. Gdje izbornik Dalić odluči da najviše trebam tu ću i igrati. Kako god on kaže pružit ću sve od sebe. 

Postoji li pritisak u utakmici koja je biti ili ne biti?

To je više neki vanjski pritisak o kojem svi pričaju, ali mi ulazimo u utakmicu kao da je prva u kvalifikacijama, a ne posljednja. Želimo pružiti sve od sebe, idemo na pobjedu i po plasman na Europsko prvenstvo. 

Tko su najopasniji igrači u reprezentaciji Slovačke?

Tu je Marek Hamšik, koji je najiskusniji i ima najviše utakmica u nogama. Imaju jako dobra krila, kao i vezni red. Tu je u obrani i Milan Škrinjar, koji igra odlično u Interu. Slovačka ima jako dobru ekipu i mislim da ne treba biti mjerilo naša pobjeda 4:0 tamo. No, mi smo Hrvatska, bolji smo i kvalitetniji, ali moramo to i dokazati. 

Kako si zadovoljan sezonom u Augsburgu?

Igram u kontinuitetu i ono što najbolje znam na mjestu stopera. Najbitnije je da svakog vikenda imam 90 minuta u nogama, da se razvijam i održavam formu. 

Hrvatska je do sada uvijek bolje igrala prvu od dvije utakmice u kvalifikacijama...

Pa da, jer je druga utakmica uvijek u malom razmaku od 2-3 dana od prve. Međutim, sada imamo ovu utakmicu i više vremena spremiti se, cijeli tjedan. Mislim da su to sve dobri uvjeti za subotu. 

Kiša cijelog tjedna, koliko to utječe na pripreme?

Pa dobro, kiša sada pada gotovo svuda gdje igramo svakog vikenda. Fokusirani smo samo na nas.

Dnevnik.ba