Article_Top_970x250

Teslin Model 3 uništen u sudaru, baterije uletjele u kuću i izazvale požar

oregon, sjedinjene američke države

Teslin Model 3 uništen u sudaru, baterije uletjele u kuću i izazvale požar

stu 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Društvene mreže

Automobilom je upravljao vozač koji je bio pod utjecajem droge

Prometna nesreća koja se dogodila u Corvaillsu u Oregonu, a u kojoj je sudjelovao Teslin Model 3, imala je višestruke posljedice, ali srećom bez ozlijeđenih osoba, piše Klix.ba.

Teslin Model 3 se u trenutku nesreće kretao brzinom do 160 km/h, a automobilom je upravljao vozač koji je bio pod utjecajem droge. Izgubio je kontrolu nad vozilom te sletio s ceste i udario u stup električne mreže. Od siline udara automobil se gotovo prepolovio.

Fotografije s mjesta nesreće pokazuju da su dijelovi automobila, uključujući baterije, bili razbacani u njegovoj okolini.

Baterija Modela 3 je sastavljena od nekoliko tisuća cilindričnih baterijskih ćelija, a sudar je bio toliko silovit da su baterije poletjele u zrak i završile na dva obližnja imanja. Jedna se našla na krevetu u jednoj kući te izazvala požar, dok je druga završila u krilu lokalnog stanovnika. Također, kotač je udario u obližnji kompleks apartmana te  uništio vodovodne cijevi u zidu, uzrokujući poplavu.

Policija je pokušala prikupiti sve baterijske ćelije koje mogu ostati vruće i 24 sata, a također otpustiti toksična isparenja i supstance.

Vozač je optužen po nekoliko točaka.

Dnevnik.ba