Article_Top_970x250

Tarik o propustima u filmu General: 'Dogodi se. Dočekan je na nož...'

nedjeljom u dva

Tarik o propustima u filmu General: 'Dogodi se. Dočekan je na nož...'

pro 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: HRT

Nešto se čudno dogodilo. Dobar dio javnosti je željno iščekivao film General. Dočekan je na nož u startu bez razloga. Sudili su mu s naočalama koje mi se ne sviđaju. Stojim iza tog projekta, rekao je Tarik

Glumac i voditelj Tarik Filipović (47) bio je, kako kaže, šećer na kraju ove godine kod Aleksandra Stankovića (49) u talk showu 'Nedjeljom u dva'. 

- Imam malo tremu, danas da. Vaša emisija je predstavljena kao minsko polje. Rekli su mi - 'Smjestit će ti, isprovocirat će te s temama koje ne voliš. Što ćeš ti tamo, pa ti si normalan - našalio se Tarik na samom početku. 

Screenshot: HRT

Stanković mu je zatim rekao kako je u narodu uvriježena misao da je on dobar glumac, ali još bolji voditelj...

- Ja kao glumac ne mislim tako. Onda pitam ljude - 'Oprostite, a što ste zadnje gledali moje?', a oni ne znaju. Nekad me to boljelo, više ne - rekao je Filipović. Prije 13 godina rekao je da će voditi samo kviz Milijunaš. 

- Ipak, nisam mogao i nisam htio reći ne ostalim kvizovima. Ista ekipa radi kvizove - rekao je Tarik.

Screenshot: HRT

Zatim se osvrnuo na svoju glumačku karijeru. 

- U karijeri sam odigrao impozantan broj uloga. Samo u Kerempuhu sam natukao 4000 izvedbi. To znači da sam 11 godina svaku večer bio na sceni - kaže. Većinom je imao uloge komedijaša. Stanković ga je zatim pitao što misli o filmu 'General' koji je pokupio loše kritike. 

- Pa da. Nešto se čudno dogodilo. Dobar dio javnosti je željno iščekivao film. Dočekan je na nož u startu bez razloga. Sudili su mu s naočalama koje mi se ne sviđaju. Stojim iza tog projekta. Film 'Duga mračna noć' je jedno od najljepših iskustava. Žao mi je, htio bi da se film svidio svima. Ljudi traže detalje... - rekao je Tarik, a voditelj je zatim rekao kako se gledatelji sprdaju jer se u scenama vidi reklame za trgovački lanac koji tada još nije došao u Hrvatsku. 

Screenshot: HRT

- Dogodi se - kratko je rekao glumac. U 'Generalu' glumi admirala Davora Domazeta-Lošu (71), za što je dobio kritike gledatelja da prezire lik koji je utjelovio. 

- Lošu nisam zvao jer sam znao sve što mi je bilo potrebno za ulogu. Jednostavno mi lik nije trebao. Da sam igrao Gotovinu, sigurno bih ga kontaktirao. Kompliment mi je da se sprdam s njim. Čuli smo se Loša i ja kasnije, poslao mi je poruku da se ne obazirem na loše ljude - rekao je Filipović. 

Screenshot: HRT

U međuvremenu je sa splitskim književnikom i novinarom Ivicom Ivaniševićem napisao, kako laže, humoristični scenarij o hrvatskim predsjednicima kroz povijest. 

- Popodne nikad ne spavam, što izluđuje moju suprugu Lejlu. Tako da sam konačno uspio sjesti i pisati. Završio sam kazališni tekst, krenulo je od Ćire - rekao je. 

Stanković ga je zatim upitao što misli o 'Milijunašu' prije 15 godina i danas te kako komentira to što je glumac Rene Bitorajac (47) odbio voditeljsku ulogu. 

- Energija i leptirići u trbuhu su isti. Sve je isto, samo sam ja zreliji, mudriji. A što se tiče Renea, on je pametan čovjek...  ocijenio je da to nije za njega. Neki drugi show da - rekao je Tarik. Dodao je kako je nastavak snimanja 'Bitanga i princeza' manje izvjestan, ali da to nije to bez pokojih glumaca poput Predraga Vušovića, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba