Article_Top_970x250

Talijani optimistični, ministar sporta poručio: "Serie A će se nastaviti 3. svibnja"

Serie A

Talijani optimistični, ministar sporta poručio: "Serie A će se nastaviti 3. svibnja"

ožu 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Pandemija virusa korona ne jenjava, Italija kao žarište zaraze je i dalje u izvanrednom stanju, ali postoje najave da će se život na Apeninima, kao i u ostatku Europe uskoro normalizirati. Uostalom, nogometaši Lazija će uskoro početi sa treninzima kako bi u optimalnom stanju dočekali nastavak borbe za Scudeto, prenosi Mozzart.

A taj početak mogao bi da se dogoditi 3. svibnja. Ministar sporta Italije Vicenzo Spadafora najavio je tijekom službene konferencije za medije takav rasplet i obradovao talijansku javnost.

- Smatram da nogomet u Italiji može da počne 3. svibnja. Ostaje nam da odlučimo hoće li se mečevi Serije A igrati sa publikom ili pred praznim stadionom. Ove moje riječi odnose se i na međunarodne susrete, dakle moći ćemo da budemo domaćini Lige prvaka i Lige Europe - rekao je ministar sporta Italije.

Do kraja sezone u Seriji A ostalo je da se odigra još devet kola. Pored toga u kalendar će morati da se ubace i četiri zaostale utakmice. Ako se ispoštuju riječi talijanskog ministra Talijani će završiti sezonu do kraja lipnja, što je preporuka UEFA-e. 

Problem je što virus korona ne jenjava u Italiji.

Dnevnik.ba