Article_Top_970x250

Tako stari, a tako neodgovorni: Umirovljenici ušetali na pumpu u Zagrebu, otišli na WC pa rekli - Imamo koronavirus

zagreb

Tako stari, a tako neodgovorni: Umirovljenici ušetali na pumpu u Zagrebu, otišli na WC pa rekli - Imamo koronavirus

ožu 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad muškarcem od 72 godine i ženom od 70 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti jer se nisu pridržavali uputa za sprečavanje širenja zarazne bolesti ni mjera zaštite koje su im naložene.

Naime, sumnja se da su jučer, 24. ožujka oko 18.50 sati, znajući da su oboljeli od zarazne bolesti COVID-19, bez zaštitne opreme koju su bili dužni nositi te protivno uputama medicinskog osoblja, zajedno u svome osobnom automobilu došli na benzinsku postaju na području Zagreba, kojom prilikom je muškarac od zaposlenika benzinske postaje zatražio ključ od sanitarnog prostora, na što je zaposlenik ključ stavio na pult, a osumnjičeni muškarac ga je uzeo, prenosi Index.hr.

Nakon toga je otišao do toaleta koji se nalazi s vanjske strane, vratio se u benzinsku postaju, ostavio ključ na pultu te izašao. U benzinsku postaju tada ulazi 70-godišnjakinja koja zaposleniku govori da su oboje zaraženi virusom COVID-19 (koronavirus) te da dezinficiraju ključ.

Cijelom tom događaju svjedočili su policijski službenici koji su bili u obilasku upravo te benzinske postaje kao objekta nužnog za rad. Međutim, policijski službenici su na sigurnoj udaljenosti i bez kontakata utvrdili njihov identitet te ih upozorili da uđu u svoje vozilo.

Obavili su provjeru s Klinikom za infektivne bolesti te dobili povratnu informaciju da su osumnjičeni uistinu zaraženi ovim opasnim virusom i da su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi te potvrđen virus.

Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dopraćeni u nadležnu bolnicu, gdje su ih dočekali zdravstveni djelatnici i preuzeli na hospitalizaciju.

Prostor mjesta događaja - benzinska postaja - zatvoren je odmah po saznanju o boravku zaraženih osoba u tom prostoru te se sukladno epidemiološkim pravilima čeka dezinfekcija prostora.

Dnevnik.ba