Article_Top_970x250

Svečano Otkrivanje Spomen Obilježja “Marko Martinović – Car”

središnja bosna

Svečano Otkrivanje Spomen Obilježja “Marko Martinović – Car”

ruj 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U petak, 21. rujna ove godine, s početkom u 18 sati, bit će upriličeno svečano otkrivanje spomen obilježja “Marko Martinović – Car”.

S ciljem jačanja vrijednosti priče, promocije i snaženja književnog stvaralaštva u Središnjoj Bosni, točnije općini Vitez, te izgrađivanju svih institucionalnih oblika zaštite i promicanja tradicijskih vrijednosti koje baštine stanovnici općine Vitez, držimo kako je podizanje svijesti o književnosti i dubokom tragu viteških književnika koji je utkan u književni svijet Bosne i Hercegovine i šire prijeka potreba, prenosi Radio Vitez.

Na području općine Vitez, HKD „Napredak“ nametnulo se kao jedan od nositelja kada je u pitanju promicanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti, što u značajnoj mjeri doprinosi i jačanju veza s drugim općinama u BiH.

S time u vezi, želeći stvoriti dodatni prostor za promicanje ranije navedenog, a ovoga puta, težišno kroz književnost imamo namjeru u krugu zgrade Društva, koji se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji u općini Vitez prigodno urediti prostor postavljanjem skulpture najpoznatijeg viteškog književnika u povijesti Viteza, Marka Martinovića Cara kako bismo navedeni prostor u budućnosti mogli koristiti i za književne večeri na otvorenom, organiziranje izložbi i drugih manifestacija, ali poglavito dati Vitezu i svim našim građanima trajni, vizualni i materijali pečat Marka Martinovića Cara, koji je svojim djelima i u najtežim trenucima Domovinskog rata i poraća osvajao srca brojnih Vitežana, žitelja Bosne i Hercegovine i ostalih.

Dnevnik.ba